Львівщину відвідала аграрна делегація із Данії

Новини 11 Жовтня, 2023 74

Це делегація Королівства Данія на чолі з Міністром продовольства, сільського господарства та рибальства Якобом Єнсеном

​​Сьогодні Львівщина прийняла одну з найбільших офіційних іноземних аграрних делегацій, які приїжджали в Україну від початку повномасштабної війни.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Львівську ОВА.

Це делегація Королівства Данія на чолі з Міністром продовольства, сільського господарства та рибальства Якобом Єнсеном.

Провели у Львівській ОВА круглий стіл щодо співробітництва України та Данії в агропромисловому секторі. 

📍Львівщина є одним з головних партнерів данського бізнесу у нашій державі. Наприклад, найбільший виробник свинини у нашій області – це данський бізнес. Він, до слова, є і одним з найбільших в Україні. Але ми зацікавлені і в органічному рільництві, молочних заводах, біогазових установках, розвитку дорадчої служби для малих фермерських господарств, у тому, щоб українські фермери виходили на новий якісний рівень ведення бізнесу й будемо вдячні за підсилення у цих напрямах.

📍Йшлося також про можливість навчання представників органів місцевого самоврядування України у муніципалітетах Данії. Ми рухаємося у ЄС, і нам є що перейняти у Данії у стандартах місцевого, фінансового управління та питаннях децентралізації.  

Пан Єнсен зазначив, що взяв до уваги наші пропозиції і найближчим часом дасть зворотний зв’язок. За результатом зустрічі він також наголосив, що данський бізнес комфортно почувається на Львівщині, тому данські інвестори налаштовані засновувати в Україні і у нашій області зокрема ще більше фермерських господарств – щоб посилити співпрацю Україна – ЄС. 

Дякуємо народові й уряду Данії за підтримку України у цивільному та військовому секторах і на шляху до інтеграції нашої держави з Євросоюзом. Працюємо над збільшенням присутності данського бізнесу на Львівщині і над започаткуванням нових дансько-українських підприємств. 

Дякую Міністру аграрної політики та продовольства України Миколі Сольському за ініціативу проведення цієї події у Львівській ОВА і за лобіювання тих питань, які можуть розширити можливості експорту сільськогосподарської продукції з України в країни Євросоюзу.

Максим Козицький – голова Львівської ОДА (ОВА)

Коментарі

Позначки: