Львівщину починає підтоплювати

Новини 30 Травня, 2020 695

Фото: ФБ/ЛОДА

На Львівщині вналідок випадіння тривалих дощів  прогнозується значне підняття рівнів води у річках і можливе початкове затоплення сільськогосподарських угідь.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє департамент цивільного захисту Львівської ОДА.

“Попередження про можливість розвитку небезпечного гідрологічного явища. Внаслідок випадіння тривалих дощів різної інтенсивності на річках Львівської області очікується формування дощового паводку з підйомом рiвнiв води. В ніч на 31 травня та впродовж 31 травня – 1 червня на рiчках басейнiв Сяну, Днiстра – 0,5 – 1,5 м, на окремих дiлянках до 2 м; 31 травня – 02 червня на рiчках басейнів Західного Бугу, Стиру – 0,3 – 1 м. Місцями вихід води на заплаву, можливе початкове затоплення сівльськогосподарських  угiдь, формування значного місцевого та схилового стоку”, – зазначається у повідомленні.

За повідомленням Львівського обласного центру з гідрометеорології України у зв’язку із проходженням атмосферних фронтів від циклону, що зміщується зі сходу на територію західних областей України, очікуються тривалі дощі різної інтенсивності. Вдень 30 травня пориви північно-західного вітру 15 – 20 м/с, грози, подекуди значний дощ, град. 31 травня сильний дощ, по півдню території місцями надзвичайний; подекуди пориви північного вітру 15 – 20 м/с, грози. 1 червня часом дощ, вдень місцями грози.

Коментарі

Позначки: , , , ,