Львівщина завжди була локомотивом захисту української державності, – Софія Федина

Новини 18 Липня, 2020 580
Софія Федина. Фото: 4studio.

Софія Федина. Фото: 4studio.

Львівщина завжди була локомотивом захисту української державності і сьогодні ми це в чергове доводимо. Про це заявила народна депутатка фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина на виїзній сесії Львівської обласної ради біля будівлі парламенту, пише Четверта студія.

«Вчора після цілого дня акції на захист української мови їхала я по справах з московськомовним водієм і він казав «Дякую за те, що відстоюєте українську мову». Що більше він дякував Львівщині і Західній Україні за те, що ми завжди локомотивно ідемо вперед у захисті української державності і мови. Він казав на майдани вийшов Київ, але якби Львів в свій час не запалив ми не знаємо як би воно розвивалося. Дякую Львівській обласній раді за те, що традиційно локомотивно ідете вперед у захисті української державності», – зазначила вона.

Також Федина наголосила, що без знання української мови діти позбавляються майбутньої перспективи навчання і професійного розвитку.

«Цим законопроектом, який ганебно ставити зараз в порядок денний, його двічі під час карантину намагалися безуспішно пропхати і ось одного разу пропхали так, що він пішов у сесійну залу. Цей законопроект дискримінує українську дітей і українську молодь, оскільки нешановний пан на букву Б хоче, щоб наші діти не знали по суті жодної мови, а отже не мали шансів на ЗНО, стати успішними підприємцями і заповнювати декларації, не мали шансів займати високі державні посади. Бо без знання української мови все це стає нереальним», – сказала народна депутатка.

«Чому хтось хоче позбавити дітей, які є громадянами України, українського повноцінного майбутнього? Тому маємо сьогодні тут добре цьому перешкодити», – підкреслила Федина.

«Не підходить мова – пиляйте до Ростова», – проголосила вона.

Коментарі

Позначки: ,