Львівщина залишилась без керівника міграційної служби

Новини 14 Серпня, 2023 384

Начальника міграційної служби Львівщини звільнили з посади

Юрія Татомира звільнено з посади керівника Головного управління Державної міграційної служби у Львівській області.

Про це Татомир повідомив у Фейсбуці, пише Четверта студія.

“Згідно рішення Голови ДМС України я залишаю посаду начальника Головного управління ДМС у Львівській області”, – йдеться у повідомленні Татомира.

Він підсумував свою роботу: за цей рік зроблено чимало:

В умовах воєнного стану ми стали пілотною областю, у якій спільно з Кординаційним центром допомоги цивільному населенню при ЛОВА здійснювалася активна допомога у сфері надання адміністративних послуг особам, що постраждали внаслідок військової агресії, зокрема, це роз’яснювальна робота на брифінгах та персональна щодо оперативного проведення ідентифікації та документування осіб, у яких внаслідок бойових дій втрачено всі документи. Дуже дієвою видалась і якісна співпраця із іншими партнерами,а саме: Данська рада у справах біженців, Регіон Карпати Neeka, Львівський регуляторний хаб, СОС “Дитячі містечка” та ін.

Надавалася активна підтримка військовослужбовцям та їх родинам, зокрема, здійснено візити працівниками Головного управління у реабілітаційні центри, медичні заклади для проведення дій з оперативного документування для проходження реабілітації за межами України.

Важливим для мене є також успіх у реалізації державної політики зі створення доступності та безбар’єрності. Так, на Львівщині у першому півріччі 2023 року відкрито три нові відділи (Пустомитівський, Мостиський, Буський), офіси яких спроєктовані у форматі open space та розміщені на першому поверсі, обладнані всіма необхідними засобами доступності для людей з обмеженими фізичними можливостями. Ми також подбали про найменших наших відвідувачів, забезпечивши практично всі наші підрозділи куточками для дозвілля діток.

Не менш важливим є напрямок протидії й нелегальній міграції,проведено ряд результативних заходів,спільно з праохоронними органами,щодо виявлення такої категорії осіб,що в свою чергу суттєво підняло ГУ ДМС у Львівській області, серед усіх обласних управлінь ДМС України.

Ми тісно співпрацювали з органами місцевого самоврядування, зокрема, з центрами надання адміністративних послуг з питань діяльності міграційної служби. Завдяки постійним зустрічам з представниками територіальних громад Львівської області за короткий термін вдалося активізувати процес актуалізації персональних даних у Реєстрах територіальних громад, що було позитивно відзначено представниками Мінцифри на семінарі-практикумі 12-14 липня 2023 року Львівщина – Ветеранам.

Протягом першого півріччя 2023 року підрозділи ГУ ДМС у Львівській області надали платних адміністративних послуг на загальну суму – 88 596 553,79 грн, з яких 62 017 587 грн перераховано у місцеві бюджети.

В цьому контексті хочу висловити особливу подяку Начальникові Львівської обласної військової адміністрації – Максиму Козицькому, Львівському міському голові – Андрію Садовому, депутатському корпусу за тісну співпрацю, а також за виділені субвенції на розвиток матеріально-технічної бази, які Головне управління отримало вперше з 2012 року. Хочу подякувати всім головам міст, районів, обʼєднаних територіальних громад та їх депутатським корпусам, котрі активно дослуховувались до потреб нашої служби. Спільними зусиллями за час мого керівництва управлінням ми суттєво покращили матеріально-технічне забезпечення завдяки отриманим у першому півріччі 2023 року субвенціям з місцевих бюджетів на суму 6 865 300 грн. Не менш значним є також укладення договору оренди приміщення площею 1016,9 кв. метри для розміщення апарату ГУ ДМС у Львівській області за адресою: вул. Січових Стрільців, 11, м. Львів.

Разом із Первинною профспілковою організацією працівників ГУ ДМС у Львівській області ми зробили багато для військовослужбовців: активно волонтерили, збирали кошти для ЗСУ, поранених, проявляючи таким чином активну громадянську позицію. Нещодавно відкрили кімнату профспілки, де наші працівники можуть відволіктися від напруженого дня, пообідати та відпочити у зручних умовах.

Для підтримання престижу нашої служби, ефективної інтеграції у європейське суспільство, з метою надання якісних адміністративних послуг іноземцям, наші працівники почали вдосконалювати свої навики володіння англійською мовою. Розпочато чітку співпрацю з Львівським національним університетом імені Івана Франка та Львівським університетом внутрішніх справ. Ми допомагали працівникам, які воюють. Підтримували кожного у будь-яких ситуаціях. Але не забували й відпочивати РАЗОМ!

Здійснено відповідні заходи, щодо протидії корупції.

Дякую своєму колективу за сумлінно виконані службові обов’язки та злагоджену ефективну співпрацю з надання якісних адміністративних послуг населенню. Але найбільше дякую за довіру та підтримку у ці 10 місяців спільної та ефективної роботи. Без ВАС не вийшло б нічого! Як казала Ліна Костенко: “І кожен фініш – це, по суті старт!”. Тож, рухаємося далі!

Вірю у Перемогу України, вірю у світле майбутнє нашої Батьківщини та вірю у позитивні та якісні зміни у державі на благо народу”, – написав Татомир.

Нагадаємо, Юрій Татомир раніше був членом ГО “Розвиток громади”.

 

Коментарі

Позначки: