Львівщина залишається у «жовтій» зоні, немає передумов говорити про «червону», – Годик

Новини 06 Жовтня, 2021 257

Андрій Годик

На даний момент передумов, щоб стверджувати про те, що Львівщина увійшла або за декілька днів увійде, в «червону» зону, немає.

Про це повідомив перший заступник голови Львівської ОДА Андрій Годик, пише Четверта студія.

За його даними, по показниках захворюваності на ковід Львівщина залишається у жовтій зоні епіднебезпеки.

Рівень захворюваності та небезпеки епідситуації визначають по 6 показниках, які обчислюють щодоби з урахуванням даних за 3 або 14 днів (залежно від показника). Зокрема, по 4-х з них Львівщина перебуває у межах жовтої зони.

Зокрема, коефіцієнт виявлення випадків інфікування COVID-19 на Львівщині становить 16,5%, в той час як межа жовтої зони – 20%. На 100 тис населення кількість госпіталізацій 49,1% (при крайньому показнику для «жовтої» зони – 60%).

Окрім того, зберігається позитивна динаміка рівня госпіталізацій – на Львівщині цей показник становить 16,1% (межа жовтої зони – 50%), а завантаженість ліжок з киснем – 50,3 % при межі 65%. Нещодавно мережа ліжкомісць для хворих на ковід зросла на 400 ліжок і всі вони забезпечені подачею кисню.

«Звертаємо увагу, що від наступного спалаху захворюваності, який вже розпочинається, ми більш убезпечені, ніж коли це було у березні цього року. Майже 20% населення області вакциновані, всі види вакцин є доступні і у необхідній кількості, щодня працюють центри вакцинації. Тож закликаємо берегти себе, дотримуватися карантинних норм, і вакцинуватися!

Наголошую, що рішення про перехід в «червону» (чи у будь-яку іншу) зону епіднебезпеки приймає виключно Державна комісія ТЕБ і НС! На даний момент передумов, щоб стверджувати про те, що Львівщина увійшла або за декілька днів увійде, в «червону» зону, немає», – наголосив Годик.

Нагадаємо, напередодні Садовий заявив, що Львів поступово входить у «червону» зону.

Коментарі

Позначки: , , ,