Львівщина закупила шість висококласних апаратів штучної вентиляції легень

Новини 13 Травня, 2020 359

Львівщина закупила шість висококласних апаратів штучної вентиляції легень. Фото 4studio

Сьогодні, 13 травня, для лікарень Львівщини, які борються на передовій з коронавірусом, передали 5 апаратів штучної вентиляції легень, які закуплені за кошти обласного бюджету та один – за кошти благодійників.

Відтак Центр легеневого здоров’я отримає 3 апарати, Львівська обласна інфекційна лікарня – 1, Львівська обласна клінічна лікарня – 1, а також ще один – Стрийська центральна районна лікарня (завдяки благодійникам ПАТ «Моршинський завод мінеральних вод «ОСКАР»).

Така закупівля була здійснена у межах реалізації обласної Комплексної програми підтримки галузі охорони здоров’я Львівської області  в сумі  41,6 млн грн (з 246 млн грн),  які на початку квітня цього року були  скеровані в КНП “Львівський регіональний фтизіопульмонологічний центр” для придбання апаратів ШВЛ.

«Виробником цих висококласних апаратів є швейцарська компанія Hamilton Medical. Таке суперсучасне обладнання потребують наші лікарні якнайбільше, адже вони допомагають рятувати життя та здоров’я пацієнтам різного віку – дорослих, дітей та немовлят.

Нагадаю, близько двох тижнів тому ми придбали також 6 із 20, які поступили у Україну,  апаратів ШВЛ транспортних та для критичних станів Mindray Т7(виробник Китай) на суму понад 2,5 млн грн з обласного бюджету.

Робота із забезпечення наших лікарень усім необхідним не припиняється, ми і надалі перебуватимемо у тісному контакті з керівниками наших обласних установ і допомагатимемо їм та нашим лікарям у цій нелегкій боротьбі з COVID-19», – зазначив на брифінгу голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

В свою чергу перший заступник голови облради Богдан Гагалюк подякував усім, хто долучився до організації закупівель такого обладнання.

«Представлена сьогодні апаратура входить в трійку кращих на ринку виробництв.  Хочу наголосити, що за 2 місяці уже закуплено та передано лікарням області 12 апаратів ШВЛ, найближчим часом ми очікуємо на поставку ще шести таких апаратів», – наголосив Богдан Гагалюк.

Зі свого боку регіональний менеджер компанії “Ксенко” (офіційний представник компанії Hamilton Medical) Іванна Козловська повідомила, що усі апарати HAMILTON – це висококласна апаратура, призначена для довготривалої респіраторної підтримки пацієнтів, в тому числі важкохворих. Вона також зазначила, що усі доставлені сьогодні у медичні заклади апарати за допомогою відповідних фахівців впровадять в дію, навчать персонал, як з ним працювати і в подальшому будуть забезпечувати їх обслуговування.

Довідково по вартості апаратів ШВЛ:

Апарат ШВЛ HAMILTONC3 (Kc) (вартістю 1,5421 млн грн) придбано для  Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні (1шт)

Апарат ШВЛ HAMILTONC3 (Kc) (938 тис. грн) – для  Львівської обласної клінічної лікарні (1 шт.)

Апарат ШВЛ HAMILTONC1 (Kc) (658,8 тис. грн) – для Львівського регіонального фтизіопульмонологічного клінічного лікувально-діагностичного центру» (2 шт.)

Апарат ШВЛ HAMILTONC3 (Kc) (1,0093 млн грн)  для Львівського регіонального фтизіопульмонологічного клінічного лікувально-діагностичного центру» (1 шт.)

Апарат ШВЛ HAMILTONC3 (Kc) (1,0094 млн грн) придбав  ПАТ «Моршинський завод мінеральних вод «ОСКАР» для Стрийської ЦРЛ (1 шт.)

 

Коментарі

Позначки: ,