Львівщина є надійним тилом всієї України, – Ірина Гримак

Новини 01 Грудня, 2022 28

Гримак зустрілася з Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Елізою Дзвонкевич

За 9 місяців 2022 року до загального фонду обласного бюджету Львівської області надійшло 3,4 млрд грн податків, що становить 146% до надходжень за відповідний період 2021 року та 106,2% до плану на 9 місяців. Левова частка надходжень – податок на доходи фізичних осіб – 80,6% (2,76 млрд грн). Зростання порівняно з січнем – вереснем минулого року – 47,2% (885,7 млн грн).

Про це сьогодні, 29 листопада, повідомив директор департаменту фінансів Львівської ОВА Олег Демків під час засідання сесії Львівської обласної ради.

За його словами, із державного бюджету Львівщина отримала дотацій і субвенцій – 1,08 млрд грн.

«У січні – вересні з обласного бюджету здійснено видатків на загальну суму 3,2 млрд грн або 43,5% до річних призначень з урахуванням змін. Видатки по галузях залежать від частки захищених статей у тій чи іншій галузі», – поінформував Олег Демків.

Найбільший фінансовий ресурс з обласного бюджету скерували на галузі освіти, охорони здоров’я, соціального захисту, дорожнього господарства, культури і мистецтва, фізичної культури і спорту, будівництва і регіонального розвитку.

Станом на 22 листопада обласні профільні програми профінансовані на 1,55 млрд грн (порівняно з аналогічним періодом 2021 року – 127%).

Кошти, зокрема, скерували на:

– підтримку галузі охорони здоров’я – 643 млн грн;

– розвиток мережі й утримання автомобільних доріг – 289 млн грн;

– реалізацію пріоритетних інфраструктурних проектів – 214 млн грн;

– «Безпечну Львівщину» – 61 млн грн;

– підтримку бізнесу на період воєнного стану 48 млн грн;

– підвищення енергоефективності, енергозбереження та розвитку відновлювальної енергетики – 42 млн грн;

– соціальну підтримку окремих категорій громадян – 35 млн грн;

– розвиток освіти – 27 млн грн;

– підтримку та розвиток сільського господарства – 25 млн грн;

– підтримку внутрішньо переміщених осіб на період дії воєнного стану в Україні – 8 млн грн.

Від Львівщини до державного бюджету за 9 місяців скеровано податків і платежів – 54,6 млрд грн (143,2%).

«В умовах воєнного стану Львівська область вчергове демонструє, що є надійним тилом всієї України. Хочу відзначити, що спільними зусиллями влади, бізнесу та наших міжнародних партнерів реально вперше до обласного бюджету залучені кошти іноземних держав. Також добре спрацювали наші обласні комунальні підприємства», – зауважила голова Львівської обласної ради Ірина Гримак.

Щодо зведеного бюджету Львівської області. За підсумками 9 місяців із 73 територіальних громад області забезпечили виконання планових завдань з надходження податків до загального фонду бюджету 67 громад. П’ять громад: Великомостівська, Солонківська, Меденицька, Яворівська та Новояворівська – перевиконали планові надходження за рік.

«Навіть якщо не будуть виконані плани надходжень по деяких громадах, за рахунок внутрішнього перерозподілу фінансового ресурсу і, враховуючи не надто великий дефіцит по заробітній платі порівняно з попередніми роками, ми здатні забезпечити фінансування своєчасної виплати зарплат. Заборгованості по виплаті заробітних плат станом на сьогодні немає», – підсумував Олег Демків.

Коментарі

Позначки: ,