Львівщина, як «вікно до Європи»: сьогодні перша річниця безвізового режиму з ЄС

Новини 11 Червня, 2018 139

Фото ілюстративне. Джерело: 112 Україна

Сьогодні, 11 червня, рівно рік, як громадяни України з біометричними паспортами отримали право на безвізові поїздки до країн Європейського Союзу, окрім Великої Британії та Ірландії, а також до Ісландії, Ліхтенштейну, Норвегії та Швейцарії, які входять до Шенгенської зони, але не є членами ЄС.

Як повідомили у Держприкордонслужбі України, своєрідним «вікном до Європи» для України залишається Польща. Саме через неї до країн ЄС потрапляє найбільша кількість українців. Найменший потік мандрівників з України до країн ЄС через словацький кордон.

На кордоні між Польщею та Україною знаходиться вісім пунктів пропуску, два – на території Волинської області, шість – на території Львівської області.

Як повідомили у прес-службі Львівського прикордонного загону, за рік безвізу прикордонники Львівського прикордонного загону оформили 120 тис громадян за спрощеною процедурою.

За інформацією, Держприкордонслужби України, за рік безвізу прикордонники оформили 555 тис. українців за спрощеною процедурою.

Як зазначається у повідомленні, загалом, з початку введення безвізового режиму до країн Європейського Союзу прослідувало майже 20,3 мільйона громадян, з яких майже 4,8 мільйона осіб за біометричними паспортами та понад 555 тисяч громадян України скористалися всіма перевагами безвізового режиму.

«Найбільше українців обирають авіаційні шляхи для подорожей, найменше – морем. Своєрідним «вікном до Європи» для України залишається Польща. Саме через неї до країн ЄС потрапляє найбільша кількість українців. Найменший потік мандрівників з України до країн ЄС через словацький кордон», – наголошує Держприкордонслужба.

Світлина Держприкордонслужби

Президент України Петро Порошенко привітав громадян із першою річницею безвізу у Facebook.

“Рівно рік в Україні діє безвіз з країнами ЄС. Те, про що мріяли мільйони українців, вдалося втілити в життя. Впевнений, спільними зусиллями побудуємо омріяне майбутнє для України – щоб Український народ і Українська держава якомога швидше повернулися до родини європейських народів”, – йдеться в повідомленні.

#Безвіз

Рівно рік в Україні діє #безвіз з країнами ЄС. Те, про що мріяли мільйони українців, вдалося втілити в життя.Впевнений, спільними зусиллями побудуємо омріяне майбутнє для України – щоб Український народ і Українська держава якомога швидше повернулися до родини європейських народів. #Безвіз #УкраїнаЦеЄвропа

Опубліковано Петром Порошенком 10 червня 2018 р.

Коментарі

Позначки: , , ,