Львівщина вперше наприкінці року може отримати інфраструктурний провал, – Филипів

Новини 17 Вересня, 2019 95
Мальський звільнив Романа Филипіва

Мальський звільнив Романа Филипіва

Новий уряд та Офіс президента України своїми рішеннями ставлять під загрозу інфраструктурний розвиток Львівщини. Про це під час прес-конференції в прес-центрі Гал-інфо заявив екс-заступник голови Львівської ОДА Роман Филипів.

За його словами, через рішення нової влади Львівщина може не отримати 343 млн грн з державного фонду регіонального розвитку та ще близько 200 млн грн секторальної підтримки ЄС.

Він заявив, що постає питання чи вдасться закрити питання по реконструкції Львівського обласного клінічного перинатального центру, а також можуть бути заморожені об’єкти будівництва, зокрема школи.

Роман Филипів наголосив, що за попередні роки в області здали в експлуатацію 14 шкіл, які були довгобудами ще з 80-х років.

«Можливо все це пов’язано із невиконанням бюджету. Однак, усі ці кошти мали б надійти в область, адже були проведені усі процедури. Це ж стосується і субвенцій на соцільно-економічний розвиток, а це понад 260 млн грн. Під питанням залишаються щонайменше 14 об’єктів, які пригальновують.

Вперше ми можемо за підсумками року отримати інфраструктурний провал. Вперше за останні роки в області до 1 вересня не здали в експлуатацію жодної школи чи садочку», – сказав Роман Филипів.

Він також наголосив, що під питанням зараз децентралізація та ОТГ, адже для об’єднання громад великим стимулом були субвенції.

«Наразі не зрозумілою є позиція Львівської ОДА, яка взагалі нічого не коментує. НРУ закликає і звертається до органів місцевого самоврядування, щоб ними були прийняті відповідні звернення до Кабміну та Міністерства фінансів, аби усі видатки були профінансовані у повному обсязі», – сказав Роман Филипів.

Коментарі

Позначки: ,