Львівщина – у п’ятірці лідерів за показниками фінансового здоров’я

Новини 09 Листопада, 2017 32

Ілюстративне фото

Показник фінансового здоров’я міст та регіонів у середньому за 2016 рік становив 6 та 5,9 балів відповідно з 10 можливих.

Такі дані – відповідно до рейтингу Міжнародного центру перспективних досліджень.

Основними причинами зростання надходжень до центральних місцевих бюджетів є активізація підприємств та активізація імпортно-експортних операцій, деяким чином вплинули інфляційні процеси в країні, зростання обмінного курсу, який позитивно вплинув на надходження до бюджету в гривневому еквіваленті, і в тому числі зростання мінімальної заробітної плати.

“Щодо рейтингу областей, то на першому місці у нас Запорізька область – 7,3, потім йде Черкаська область – 7,2, Волинська область – 7,1, Тернопільська область – 7 та Львівська область – 6,9. Серед областей з найгіршим фінансовим станом: Рівненська – 2,1, Дніпропетровська – 3,9, Луганська – 4, Донецька – 4,6 та Вінницька – 4,8 області. У 2016 році найкращу динаміку продемонстрували Львівська, Чернівецька та Тернопільська області”, – йдеться у повідомленні центру.

Додамо, фінансове здоров’я, чи, як ще його називають, фінансове становище – це підсумковий показник, який дозволяє виміряти фінансовий стан міста чи регіону і порівняти його з ситуацією в інших муніципалітетах чи з середнім значенням по країні.

Коментарі

Позначки: ,