Львівщина у числі кращих з виконання заходів з призову

Новини 11 Червня, 2019 153

Фото: Україна-Центр

Львівська область у числі кращих з виконання заходів з призову у 2019 році.

Про це повідомив речник військового комісаріату у Львівській області Володимир Фітьо.

Як зазначається, з Львівщини лави Збройних сил України поповнили близько сорока офіцерів запасу. Призвані військовослужбовці впродовж трьох місяців проходитимуть підготовку при вищих військових навчальних закладах Києва, Львова, Одеси та Харкова. Після завершення курсів підвищення кваліфікації вони будуть розподілені у військові частини Збройних сил України.

Офіцери виконуватимуть завдання у частинах за місцем постійної дислокації та не залучатимуться до завдань в районі проведення ООС. Також за ними зберігаються робочі місця та середній місячний заробіток з місця праці. Грошове забезпечення у частинах виплачується в розмірі від 13 000 грн. Тож умови для офіцерів запасу є дуже привабливими.

Також до кінця червня триває призов на строкову військову службу до лав Збройних сил України та інших військових формувань.

– Вкотре хочу наголосити, що жоден строковик участі в АТО чи ООС не брав і не буде брати. Є Указ Президента України про заборону залучення військовослужбовців строкової служби у зоні бойових дій. Постійно спілкуюся з хлопцями, які виконали свій обов’язок, здобули неоціненний досвід та повернулися до дому. Вони не шкодують, що потрапили до війська. Багато з них через деякий час повертаються та підписують контракт зі Збройними Силами України. – відзначив військовий комісар Львівського обласного комісаріату полковник Олександр Тіщенко.

Щодо терміну строкової служби  – юнаки, які мають вищу освіту рівня магістра чи спеціаліста служитимуть один рік, ті хто її не здобув служитиме півтора роки. На весь період їхньої служби за ними зберігається робоче місце та заробітна плата. Окрім цього вони перебувають на повному державному забезпеченні. Окрім цього, солдати строкової служби мають можливість поступити до вищих військових навчальних закладів без ЗНО, лише за внутрішніми екзаменами. На період їхнього навчання у виші підписується контракт і вони отримують грошове забезпечення контрактника, на сьогодні, це від 10 тис грн.

Коментарі

Позначки: , , ,