Львівщина цьогоріч проведе понад 20 велоівентів національного масштабу

Новини 05 Січня, 2021 106
Львівщина цьогоріч проведе понад 20 велоівентів національного масштабу

У 2021 році Львівщина залишатиметься одним з ключових регіонів у розвитку та промоції велосипедного спорту.

Про це інформує управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА, пише Четверта студія.

Впродовж року на території області управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА спільно з федерацією велоспорту, громадськими організаціями та Міністерством молоді та спорту планує провести понад 20 подій, участь у яких братимуть спортсмени з усієї України, а в спортивно-іміджевих змаганнях і іноземні гості.

Зокрема, цьогоріч Львівщина проведе 7 національних змагань на треку, серед яких чемпіонати України на критому треку та у спринтерському омніумі, Відкритий Кубок України, весняні чемпіонати України з олімпійських та неолімпійських номерів програми, відкритий осінній чемпіонат в багатоденній гонці темпу та спринту. Також цьогоріч відбудуться міжнародні змагання Lviv Open Cup.

Заплановані на 2021 рік на Львівщині і шосейні велозмагання національного масштабу: Відкритий командний чемпіонат України у багатоденній гонці, Чемпіонат України в олімпійських видах програм серед молоді, Відкритий чемпіонат України в парній гонці та змішаній командній гонці.

“Вже кілька років наша область залишаться незмінним національним лідером у промоції та розвитку велосипедного спорту. На Львівщині є не тільки надзвичайно фахові тренери, спортсмени, єдиний в Україні критий велодром, а й усе для ідеальних шосейних перегонів – відмінні дороги, прогресивні клуби, велика кількість прихильників велоспорту. За таких умов можемо бути певні, що велоспорт на Львівщині й надалі стрімко розвиватиметься”, – розповів керівник управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА Роман Хім’як.

Відбудуться також вже традиційні аматорські змагання від Lviv Bicycle Club: “Львівська Сотка”, “Львівська Сотка. Осінь”, “Львівська Двохсотка”, Gran Fondo Ukraine, тощо. Серед родзинок цього року – велоперегони Lviv Gravel Raid. Цей івент стане одним із серії заходів, що відбуватимуться у різних куточках України для тих, хто надає перевагу гравійним велосипедам. Стартуватимуть та фінішуватимуть у селі Поляна на Миколаївщині. Також у 2021 році на дорогах Львівщини пройде багатоденна гонка TOUR de ONUR від West Road Cycling та компанії “Онур”.

Нагадаємо, вихованка Львівської школи вищої спортивної майстерності Олена Старікова стала чемпіонкою Європи з велоспорту на треку 2020 року. Також призерками чемпіонату стали спортсменки Львівщини Юлія Бірюкова та Тетяна Клімченко.

Коментарі

Позначки: