Львівщина централізовано закупила 126 шкільних автобусів

Новини 19 Жовтня, 2022 190

Львівщині сьогодні бракує понад 100 шкільних автобусів

Львівщина централізовано закупила 126 шкільних автобусів – загальна вартість понад 300 мільйонів гривень. Закупили їх за кошти обласного бюджету та співфінансування територіальних громад

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОВА.

Ще кілька місяців тому Львівська ОВА подала пропозицію Кабінету Міністрів України щодо змін до постанови №590 та отримала підтримку. Відтак сьогодні передали громадам області перші 25 «школяриків» зі 126, які закупили зі застосуванням електронної системи публічних закупівель «Prozorro». Вартість одного такого автобуса – близько 2,4 млн грн. 

Ці автобуси – вклад у доступ до освіти для усіх школярів Львівщини. Це підтримка українського виробника – АТ «Черкаський автобус». У цих автобусах є все необхідне також для того, щоб транспортувати дітей з інвалідністю. Дякую Федерації роботодавців України, яка допомогла нам вивчити ринок і знайти підприємство, яке використовує у виробництві максимум українських комплектуючих.

До початку повномасштабної війни шкільний автопарк нашої області налічував близько 400 автобусів. З 24 лютого освіта Львівщини стала однією зі сфер, які найбільше включилась у допомогу нашій армії та людям у біді: поселяли у школах та спортзалах вимушених переселенців, власним коштом годували їх, готували передачі на фронт, плели сітки й віддали на потреби армії близько 100 шкільних автобусів. Ще орієнтовно 170 автобусів потребують заміни через тривалий час експлуатації. 

До кінця цього року плануємо закрити потребу області у шкільних автобусах на 80%. 

«Дякую команді ЛОВА, яка ініціювала пропозицію до Кабміну, дякую уряду, дякую головам ОТГ, які підтримали нашу ідею, дякую виробникам, які продовжують працювати, давати людям роботу та сплачувати податки. Бо лише будуючи, розвиваючи, відновлюючи, навчаючи і навчаючись ми переможемо!», – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: