Львівщина та Мазовецьке воєводство налагоджують співпрацю між комунальними установами культури

Новини 12 Вересня, 2023 68

Львівщина та Мазовецьке воєводство налагоджують співпрацю між комунальними установами культури

Під час зустрічі йшлося про налагодження співпраці між комісіями з питань культури та сприяння у реалізації культурно-мистецьких проєктів між установами Львівщини та Мазовеччини

У понеділок, 11 вересня, у Варшаві, у Музеї спорту і туризму, члени постійної комісії з питань культури, інформаційної політики та промоції Львівської обласної ради Святослав Шеремета, Петро Цеголко, Тетяна Письменна зустрілися з комісією з питань культури та національної спадщини Сеймику Мазовецького воєводства.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОР.

Під час зустрічі йшлося про налагодження співпраці між комісіями з питань культури та сприяння у реалізації культурно-мистецьких проєктів між установами Львівщини та Мазовеччини.

Одним з важливих напрямків майбутньої співпраці є також напрацювання спільних проєктів в рамках Програми транскордонного співробітництва Interreg NEXT Польща-Україна 2021-2027.

Як розповів голова профільної депутатської комісії облради Святослав Шеремета, Львівщина має 24 комунальні заклади культури, Мазовецьке воєводство – близько 30 таких установ.

«Ми домовилися про налагодження співпраці між музеями, театрами, художніми колективами, бібліотеками, а також у майбутньому – щодо фільмовиробництва.

Також ми обговорили напрацювання спільних проєктів, які у 2024 році Львівщина та Мазовецьке воєводство зможуть реалізувати в межах програми Interreg NEXT Польща-Україна, яка фінансується Європейським Союзом.

Сподіваємося, що заклади культури Львівщини отримають можливість додаткового фінансування на цікаві проєкти», – наголосив Святослав Шеремета.

За його словами, сторони домовилися підписати угоду між двома комісіями про співпрацю в галузі культури.

Зі свого боку голова комісії з питань культури та національної спадщини Сеймику Мазовецького воєводства Ядвіга Закревська та члени комісії зазначили: «Сьогодні вперше відбулося спільне засідання двох комісій з питань культури Львівської обласної ради та Мазовецького воєводства. Це справді історична подія».

Делегація від Львівщини подякувала польському народу за безпрецедентну допомогу та підтримку України у такий складний час.

Депутати в межах свого візиту також відвідали комунальні музейні установи воєводства у Варшаві, ознайомилися з їх роботою, експозиціями та обмінялися досвідом.

Коментарі

Позначки: