Львівщина – серед лідерів з реалізації проектів сонячної енергетики (ФОТО)

Новини 19 Грудня, 2018 68

У вівторок, 18 грудня, у Києві за участі представників Європейського Союзу, Уряду України та представників обласних державних адміністрацій відбувався Інвестиційний Форум Україна – ЄС з відновлюваної енергетики. Львівську область у зазначеному заході представив начальник управління енергозбереження департаменту паливно-енергетичного комплексу та енергозбереження Львівської облдержадміністрації Андрій Якубовський.

Про це інформує прес-служба ЛОДА.

Метою Інвестиційного Форуму є поширення європейського та світового досвіду у сфері розвитку відновлюваної енергетики та визначення найкращих шляхів для прискорення розвитку «чистої» енергетики в Україні.

Форум відкрив представник Європейської комісії з енергетики Томас Герасимос, який розповів про нову роль відновлюваної енергетики в світі. Також з доповідями виступали Посол ЄС в Україні Хюг Мінагрелі, в.о. голови комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Олександр Домбровський, з відео-зверненням – віце-президент ЄК Марош Шевчович. Відзначено позитивну динаміку розвитку відновлюваної енергетики в Україні.

Львівщина є серед лідерів з реалізації проектів сонячної енергетики, незважаючи на те, що рівень сонячного випромінювання нижчий, ніж у південній та центральній Україні. Львівська область посідає 4 місце в Україні зі встановлення потужності сонячних електростанцій – 122,4 МВт.

За останній час в Україні прийнято багато стратегічних документів. Це і «Енергетична стратегія до 2035», і закон про ринок електричної енергії. Україна продовжує виконання Третього енергетичного пакету та Угоди про асоціацію. Відзначено, що до 2030 частка відновлювальної енергетика має зрости до 11%, до 2035 – до понад 35% зеленої енергетики. Також у планах Уряду є зниження вартості вироблення зеленої енергетики. Адже відновлювана енергія не тільки сприяє підвищенню рівня енергетичної безпеки і досягненню цілей щодо протидії змінам клімату, але забезпечує підтримку економічного розвитку і зростання у регіонах. Саме тому вона є життєво важливою для майбутнього України в рамках глобального енергетичного ринку.

Львівщина - серед лідерів з реалізації проектів сонячної енергетики. Фото: прес-служба ЛОДА.

Львівщина – серед лідерів з реалізації проектів сонячної енергетики. Фото: прес-служба ЛОДА.

Львівщина - серед лідерів з реалізації проектів сонячної енергетики. Фото: прес-служба ЛОДА.

Львівщина – серед лідерів з реалізації проектів сонячної енергетики. Фото: прес-служба ЛОДА.

Коментарі

Позначки: ,