Львівщина прийняла зустріч високого рівня у «страсбурзькому форматі»

Новини 15 Жовтня, 2023 65

Дискутували щодо вдосконалення системи багаторівневого врядування в Україні

Центр експертизи доброго врядування Ради Європи зібрав у нашій області представників ВРУ, Уряду, Офісу Президента, Представництва Президента України в Криму, Офісу Конгресу місцевих та регіональних влад при Президентові України, всеукраїнських асоціацій органів місцевого самоврядування, окремих військових адміністрацій, а також представників та консультантів Ради Європи.

Про це пише Четверта студія з посиланням на пресслужбу ЛОДА.

Дискутували щодо вдосконалення системи багаторівневого врядування в Україні. 

У ході свого виступу наголосив, що дуже важливо чітко окреслити сфери та напрями діяльності органів місцевого самоврядування, які підлягають контролю з боку держави на предмет їхньої законності. І це не має переростати у втручання у виключні повноваження ОМС. 

Найкращим варіантом проведення моніторингу актів органів місцевого самоврядування, які підлягають нагляду, є їхня діджиталізація. 

У людей повинна бути можливість ознайомитися з проєктами рішень. Це дозволить в обов’язковому порядку забезпечити законні терміни обговорення важливих для громадськості проєктів рішень ОМС, а громадським активістам і представникам органів влади – своєчасно реагувати на проєкти рішень, які можуть порушувати права людини та громадянина.

Коментарі

Позначки: