Львівщина прийняла понад 1000 дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування

Новини 28 Квітня, 2022 222

У закладах освіти Львівщини знайшли тимчасовий прихисток майже 15 тисяч осіб

з інших областей

На Львівщині продовжують розселяти та допомагати дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування – Львівська ОВА, благодійні організації, волонтери, міська влада знаходять дітям тимчасовий прихисток та при потребі скеровують на лікування за кордон.

Про це пише Четверта студія.

Так, як повідомив під час пресконференції начальник Львівської ОВА Максим Козицький, на території області від початку війни розселили більше 1000 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них на лікування за кордон скерували майже 300 дітей-сиріт.

Він також додав, що на лікування за кордон скерували 516 дітей (тих, які не належать до категорій дітей-сиріт чи дітей, позбавлених батьківського піклування).

Кількість дітей, які народилися в час війни у Львівській області – 4208, з них народжених дітей переселенців – 368.

Зазначимо також, що заклади охорони здоров’я області надали стаціонарну медичну допомогу 10 тисячам  внутрішньо переміщених осіб, з них 3000 – діти.

Окрім того, Львівська обласна військова адміністрація та «Humanitarian Aid & Rescue Project» (HARP) уклали Меморандум про порозуміння. Відповідно до нього, HARP допомагатиме евакуйовувати дітей та незахищені верстви населення з небезпечних місць до безпечного притулку.

Щодо навчального процесу, то станом на 14 квітня в школах Львівщини навчається майже 16 тисяч осіб з числа внутрішньо переміщених. Понад 250 дітей навчається в дошкільних закладах. Близько 100 дітей долучилися до навчального процесу в спеціалізованих та санаторних школах.

Коментарі

Позначки: ,