Львівщина потерпає від масштабних пожеж через паліїв сухої трави (ФОТО)

Новини 22 Січня, 2020 390

Фото: ДСНС

Є небезпека, що вогонь перекинеться на торфовища

На Львівщині за минулу добу горіння сухої трави зафіксували у Дрогобицькому, Бродівському, Жовківському, Пустомитівському, Радехівському, Сколівському, районах а також в м. Червоноград та Борислав.

Як пише «Четверта студія», у ГУ ДСНС у Львівській області повідомили, що 21 січня о 19:38 надійшло повідомлення про пожежу в с. Ситихів Жовківського району на відкритій території. До ліквідації пожежі залучили рятувальників 17-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Жовква.

О 21:59 пожежу сухої трави на площі 2 000 кв.м. ліквідували.

Ще одна великомасштабна пожежа сухостою виникла о 22:57 в с. Нижня Білка Пустомитівського району. До ліквідації пожежі залучили 4 рятувальників 61-ої державної пожежно-рятувальної частини м. Винники.

О 01:38 22 січня надзвичайники ліквідували пожежу сухої трави та чагарнику на площі 2 000 кв.м. та сміття на площі 15 кв.м.

«Головне управління ДСНС України у Львівській області звертається до мешканців з проханням дотримуватись заходів пожежної безпеки.

Не випалюйте залишки сухостою на полях! Пам’ятайте, що відповідно до вимог пожежної безпеки спалювання сміття та сухої трави на території і поблизу населених пунктів, заборонено», – наголошується у повідомленні.

Як повідомив координатор ГО «Варта-1» Ігор Зінкевич, «21 січня о 18:30 горіло торфовище, велика протяжність, село Малі Підліски. Але дивлячись по пожежі – то це не торф, а суха трава горить, на торфовиську, і думаю що хтось навмисне підпалив. Торф також може підхопити».

 

Коментарі

Позначки: ,