Львівщина передасть для музеїв з інших областей пакувальні матеріали та протипожежні засоби від партнерів з-за кордону

Новини 16 Липня, 2022 163

Виставка триватиме до 5 серпня

Близько 7 тонн пакувальних матеріалів та обладнання отримають музеї України від Об`єднання музеїв Швейцарії, також передадуть засоби протипожежного захисту.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу обласної ради.

З відповідною ініціативою виступили депутати Львівської обласної ради в тісній співпраці з Історико-краєзнавчим  музеєм та Західноукраїнською спілкою музеїв.

Як зазначив голова комісії з питань культури, інформаційної  політики та промоції Святослав Шеремета, ці засоби допоможуть зберегти експонати під час можливих надзвичайних ситуацій та при транспортуванні культурного надбання, зокрема з небезпечних регіонів. «Зараз у  час війни країні дуже важко знайти кошти на такі потреби, тому ми дуже вдячні нашим закордонним партнерам з Швейцарії, які відгукнулися на таку ініціативу. Важливо, за жодних обставин не забувати про культуру. Наші воїни на передовій захищають нашу землю, захищаючи в тому числі й українську культуру», – наголосив Святослав Шеремета.

Директор Історико-краєзнавчого музею Ігор Тимець розповів, що це не остання допомога з- за кордону, це перший такий транш. «Ми очікуємо також допомогу від музею з Німеччини. Привезені пакувальні матеріли будуть розподілені між 20 музеями України, зокрема в Одесі, Полтаві, Львові, Тернополі, Харкові. Це дуже якісні та вкрай необхідні  речі для збереження нашої культурної спадщини», – зазначив Ігор Тимець.

Також сьогодні в Історико-краєзнавчому музеї відкрилася виставка «Вишивка Залозецького краю». В експозиції представлено зразки традиційної вишивки Залозецького краю із фондів Залозецького краєзнавчого музею, які доповнені одиничними екземплярами зі шкільних збірок та жителів Залозецької громади. Це – жіночі, чоловічі, дитячі сорочки, запаски із взорами, рушники.

Виставка триватиме до 5 серпня.

Коментарі

Позначки: