Львівщина отримає 80 мільйонів гривень державної субвенції на закупівлю шкільних автобусів

Новини 02 Травня, 2023 123

Львівщина отримає 80 мільйонів гривень державної субвенції на закупівлю шкільних автобусів.

Про це повідомив голова ЛОВА Максим Козицький, пише Четверта студія.

Місяць тому Львівська ОВА зверталась у Міністерство освіти і науки України щодо пришвидшення розподілу одного мільярда гривень, які передбачені у державному бюджеті на придбання автобусів у 2023 році.

І ось – маємо важливу новину: державну субвенцію на закупівлю «школяриків» між регіонами України розподілили відповідно до постанови Кабміну №418.

Наша область отримала одну з найбільших субвенцій. Це дозволить дофінансувати закупівлю близько 80 автобусів для 52 громад та повністю закрити потребу Львівщини у транспорті для довезення учнів. Закупимо як звичайні автобуси, так і спеціалізовані. Важливо, щоб усі діти мали рівний доступ до освіти.

Нагадаю, у 2022 році Львівщина централізовано закупила 126 шкільних автобусів – коштом обласного бюджету, освітньої субвенції з державного бюджету та за співфінансування територіальних громад.

Нові «школярики» служать замість тих, які громади віддали ЗСУ, а також тих, які потребували заміни через тривалий термін експлуатації.

Автобуси український виробник виробляв поступово, зважаючи на виклики воєнного стану. Останню партію «школяриків», які закупили у 2022 році, громадам передали вчора.

Коментарі

Позначки: ,