Львівщина отримала понад 4 тисячі експрес-тестів

Новини 24 Березня, 2020 147

Максим Козицький

На сьогодні у Львівській інфекційні лікарні перебуває 40 пацієнтів із підозрою на коронавірус

Понад 4 тисячі тестів, 5 тисяч масок і 500 захисних костюмів отримала Львівська область з медичного вантажу, який привезли з Китаю в Україну. Про це повідомив на брифінгу голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький, пише Радіо Свобода.

За його словами, такі поставки будуть щотижневі, відповідно щодо розподілу по областях.

Медичний вантаж розподілять між медичними закладами Львова, в яких лікують хворих із підозрою на коронавірус. Реагенти для проведення досліджень привезли у Лабораторний центр, де є два апарати, на яких можна проводити дослідження на виявлення коронавірусу. Відтепер дослідження проводитимуть на місці, а не у Києві, результати будуть відомі протягом дня.

23 березня ввечері до Львова прибув літак із китайським медичним вантажем із Києва у Львів. Нацгвардійці доставили його, окрім Львівщини, у Тернопільську, Івано-Франківську, Волинську, Закарпатську області.

На сьогодні у Львівській інфекційні лікарні перебуває 40 пацієнтів із підозрою на коронавірус. Більшість у стані середньої важкості, одна жінка у середньому важкому стані, але не підключена до апарату штучної вентиляції легень.

Зараз проблема закуповувати медичне обладнання, маски, захисні костюми за реальними цінами, а не спекулятивними, які домінують на ринку.

З 24 березня у Львівській області запроваджено надзвичайну ситуацію і літніх людей просять без потреби не виходити з дому. Окрім того, дорослих просять супроводжувати дітей до 14 років.

Коментарі

Позначки: , ,