Львівщина отримала 20,8 млн грн освітньої субвенції з державного бюджету

Новини 17 Грудня, 2021 65

У Будинку воїнів представили 12 учнівських медіажиттєписів

Одинадцять територіальних громад – Лопатинська, Боринська, Золочівська, Івано-Франківська, Козівська, Новояворівська, Рава-Руська, Сокальська, Стрілківська, Хирівська та Яворівська отримають субвенцію з державного бюджету на виплату заробітної плати  працівникам закладів загальної середньої освіти

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів  № 1629-р від 9 грудня, Львівщина  отримала 20,8 млн грн освітньої субвенції з державного бюджету.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОДА.

Як зазначив заступник голови Львівської ОДА Іван Собко, ці кошти є невеликою компенсацією тим громадам, які недоотримали в 2021 році освітню субвенцію через некоректну формулу її розподілу між місцевими бюджетами.

«Відтак, одинадцять територіальних громад – Лопатинська, Боринська, Золочівська, Івано-Франківська, Козівська, Новояворівська, Рава-Руська, Сокальська, Стрілківська, Хирівська та Яворівська отримають субвенцію з державного бюджету на виплату заробітної плати  працівникам закладів загальної середньої освіти. Це дасть можливість попередити утворення заборгованості з оплати праці освітянам у поточному році», – зазначив Іван Собко.

Збільшення обсягу субвенції зазначеним громадам провели за рахунок перерозподілу видатків, які не будуть використані за деякими галузевими субвенціями.

Розпорядження КМУ від 09.12.2021 № 1629-р  «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству освіти і науки на 2021 рік, розподіл та перерозподіл освітньої субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам» доступне за посиланням. 

Коментарі

Позначки: ,