Львівщина – одна із областей, яка найбільш постраждала минулої осені та зими від обстрілів по енергетичній інфраструктурі, – Козицький

Новини 22 Серпня, 2023 113

Львівщина готується до зими

​​З робочим візитом у Львівській області перебуває міністр енергетики України Герман Галущенко.

Провели нараду, у якій взяли участь також представники місцевої влади та керівництво ключових енергетичних підприємств області.

Йшлося про особливості проходження зимового періоду і необхідні кроки для захисту енергосистеми. 

Вимоги безпеки дозволяють повідомити дуже мало.

Про це пише голова ЛОВА Максим Козицький, інформує Четверта студія.

Те, що варто знати жителям Львівської області:

Хоч Львівщина є однією з областей, які найбільше постраждали минулої осені та зими через ворожі атаки по енергетичній інфраструктурі, наша область готова до нового опалювального сезону і забезпечена необхідними ресурсами для цього.

Про запровадження графіків відключень електроенергії наразі не йдеться. Їх можуть застосовувати, якщо будуть нові атаки по енергосистемі. Усі структури зробили висновки після минулого року і знають, що мають робити, щоб захистити інфраструктуру, а також, як діяти в разі нових ударів, аби максимально швидко відновити людям подачу електроенергії. 

Станом на зараз комунальні заклади, які перебувають у підпорядкуванні Львівської обласної ради, а це зокрема школи, заклади професійної та професійно-технічної освіти, лікарні, забезпечені генераторами на 95%. 

«Інші школи, дитсадки та соціальні заклади резервними джерелами живлення мають забезпечити органи місцевого самоврядування. Закликаю батьків до початку нового навчального року пересвідчитися, що генератори є. Те саме стосується і укриттів. Освітній процес може відбуватися лише в тих навчальних закладах, які забезпечені укриттями. Наявність та належний стан укриттів – відповідальність голів громад«, – наголосив Козицький.

Коментарі

Позначки: ,