Львівщина готується приймати дітей із Херсонщини

Новини 25 Жовтня, 2023 86

Через складну безпекові ситуацію

​​Через складну безпекову ситуацію на Херсонщині Львівщина готується приймати дітей з родинами, яких будуть евакуйовувати.

Наша область регулярно зустрічає і розміщує цілі заклади для дітей з інших областей. Є постійна потреба у збільшенні кількості місць, де зможуть з гідністю жити люди.

Крім того, переміщені та місцеві діти на Львівщині, як і в усіх інших частинах нашої держави, часто потребують психологічної підтримки.

Про це Козицький розповів під час зустрічі з Президентом міжнародної організації «СОС Дитячі містечка» Дереже Вордофа, пише Четверта студія.

Пан Вордофа зазначив, що організація готова й надалі допомагати нашій області – як досвідом, так і ресурсами. Зокрема – можуть зосередитися на реабілітації дітей, які зазнали травм та страждань внаслідок нападу росії, а також – допомагати з відновленням інфраструктури, щоб українці, які змушені були виїхати, мали куди повернутися.

«Дякую за це рішення. Принагідно нагадаю, що завдяки співпраці Львівської ОВА та «СОС Дитячі Містечка Україна» у нашій області:

☑️ на базі дитячих бібліотек функціонує 10 просторів, дружніх до дітей;

☑️ облаштували 10 кімнат матері та дитини в органах соціального захисту населення, міграційної служби, закладах охорони здоров’я;

☑️ запрацювали сенсорні кімнати на базі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру та Інклюзивно-ресурсного центру у Самборі», – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: ,