Львівщина бере участь у пілотному проекті з модернізації системи оповіщення населення

Новини 12 Жовтня, 2019 190

Ілюстрація: ОСМ

Львівська область разом із Харківською та Київською областями бере участь у пілотному проекті з модернізації територіальної автоматизованої системи централізованого оповіщення населення.

Як повідомили “Четвертій студії” у департаменті цивільного захисту Львівської ОДА, в рамках реалізації проекту на території Львівської області встановлено 12 блоків “розумних” електронних сирен (потужністю 900 Вт кожен, призначені для використання у великих містах) та 15 універсальних блоків оповіщення (потужністю 200 Вт кожен, призначені для використання у селищах міського типу та селах).

“Родзинкою” даного обладнання є те, що разом із звучанням сирени можна передавати голосові повідомлення.

Як повідомлялося, Львівська область обрана у 2019 році, постановою Кабінету міністрів України від 2018 року, пілотною областю для впровадження сучасної системи оповіщення.

Як повідомив начальник управління оперативно-чергової служби оповіщення та зв‘язку Департаменту цивільного захисту Львівської ОДА Микола Сень, сучасна система оповіщення буде дорівнювати європейським стандартам систем оповіщення, які вже функціонують у Закарпатській та Чернівецькій областях України.

Коментарі

Позначки: , ,