«Львівобленерго» просять роз’яснити ситуацію щодо нарахувань за спожиту електроенергію для підприємців

Новини 31 Грудня, 2022 516

Комісія з питань інженерного, житлово-комунального господарства, інфраструктури та паливно-енергетичного комплексу звернулася до ПрАТ «Львівобленерго» з проханням відреагувати на скарги побутових споживачів щодо недотримання графіку відключень електроенергії і роз’яснити ситуацію щодо нарахувань за спожиту електроенергію для підприємців.

Як розповів заступник голови комісії Тарас Подвірний, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП) розпочала перевірки по скаргах побутових споживачів щодо недотримання графіку відключень, зокрема і на Львівщині.
«До нашої комісії також звертаються підприємці і повідомляють, що їм приходять завищені суми за споживання електроенергії. І це при тому, що чимало часу електроенергія була відсутня, а головне – тариф не змінювався.

Тому виглядає так, що в односторонньому порядку «Львівобленерго» змінило тариф і нарахувало більші плату для бізнесу.

Важливо, отримати роз’яснення від енергетиків, що б дати розуміння нашим підприємцям чи зможуть вони далі стабільно працювати за тим тарифом, який є затверджений», – зауважив Тарас Подвірний.

Крім того, комісія підтримала ініціативу ДП «Міжнародного аеропорту «Львів» ім. Данила Галицького» і погодила обмеження використання приаеродромної території аеродрому «Львів».

«Аеропорт «Львів» надіслав цей документ 13 територіальним громадам області. Тому закликаємо громади також погодити ці обмеження, які встановив аеропорт для нормального функціонування і утримання статусу міжнародного летовища», – підкреслив Тарас Подвірний.

Нагадаємо, Львівська обласна рада 29 листопада звернулася до Кабінету Міністрів України щодо відновлення заходів державного нагляду (контролю) на приаеродромних територіях.

Коментарі

Позначки: ,