Львівгаз звинуватили у спробі знищення Яворівського керамзитового заводу

Новини 05 Липня, 2021 721

"Львівгаз" Фірташа оштрафували на 75 мільйонів

О 9:00 6 липня в Личаківському господарському суді відбудеться розгляд справи №14/1196/20 стосовно банкрутства підприємства ТОВ Укр-газ-транс. На банкрутство до суду подав ТОВ Львівгаз збут. Це має бути підсумкове засідання де суддя має оголосити рішення.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Романа Браташа.

Історія боротьби Львівгазу, львівгаз збуту та Укр-газ-трансу (Яворівський керамзитовий завод, розташований у Львівській області, Яворівському районі, смт. Шкло, який є виробником будівельних матеріалів (керамзит, керамзитоблоки, столярні вироби) складає багато років і почалася ще в 2013 році. Причому, Львівгаз і Львівгаз збут діють разом, ніби це не окремі підприємства, а організоване угруповання.

Почалось з того, що в 2013 р. ПАТ «Львівгаз» штучно створив борг для підприємства в сумі 2 600 000 грн. Після цього, було зроблено спробу віджати підприємство та передати його «своїм людям» через позов до суду про банкрутство № 914/3250/13. Коли це не вдалось – ПАТ «Львівгаз» намагався порізати підприємство. Це їм також не вдалось. В червні 2015 році по справі про банкрутство № 914/3250/13 було підписано мирову угоду з ПАТ» Львівгаз» та було відновлено діяльність підприємства. Не дивлячись на те, що згідно мирової угоди нашим товариством погашалась заборгованість, ПАТ» Львівгаз» в 2016 році подає заяву до суду на розірвання мирової угоди, тим самим хоче знов поновити справу по банкрутству. Після зустрічі в Київі нашим керівництвом, з на той час директором ТОВ» Регіональна газова компанія» Притика Олександр Якович дає вказівку гол. правління ПАТ» Львівгаз» Войсовичу Ю.В. щоб останній відкликав позов зі суду та врегулював конфлікт, що в подальшому було виконано і справу в суді № 914/3250/13 закрили.

Ціною великих зусиль було відновлено роботу керамзитового заводу, і автоматично відновлено близько 120 робочих місць, продукція поставлялась в 14 областей України, були перші експортні контракти. Люди були задоволені, адже отримували вчасно та систематично заробітну плату, відчуваючи реальні зміни.

Та, вочевидь, не всім подобаються економічні успіхи України, на прикладі конкретного заводу.

Зазначимо, що ПАТ «Львівгаз», який контролює проросійський зрадник та міжнародний злочинець Д.Фірташ, протягом останнього часу, намагалось близько десяти разів безпідставно відключити газ на підприємстві і викинути на вулицю 120 працівників – жителів навколишніх сіл, роботу яким, в депресивній зоні знайти практично неможливо (копії листів надамо при першій ж вимозі).

Яскравим прикладом безпідставного тиску та шантажу є листи – повідомлення Яворівського УЕГГ ПАТ «Львівгаз» про відключення від газопостачання, що надходять з періодичністю через день, як тільки на один день затримується надходження лімітів на завод. Проте навіть елементарних норм чинного законодавства в даних листах не дотримуються – лист надходить з повідомленням, що на наступний день відбудеться відключення від газопостачання, хоча відповідно до п. 6 Постанови КМУ від 01.12.2006 р. № 1687 « Про затвердження Порядку пооб’єктового припинення (обмеження) газопостачання споживачам, крім населення»: «6.Споживач повинен бути повідомлений газодобувним, газорозподільним, газотранспортним підприємством, уповноваженим Міненерговугіллям на припинення (обмеження) газопостачання споживачам (далі – уповноважене підприємство), про припинення (обмеження) газопостачання не менш як за три доби до дати, на яку воно заплановано».

Варто зазначити, що неодноразово через зволікання, Яворівське УЕГГ ПАТ «Львівгаз» включало подачу газу з запізненням на декілька днів, чим наносило значні економічні збитки заводу в розмірі сотень тисяч гривень.

Звертаємо Вашу увагу й на те, що ПАТ «Львігаз» планомірно і довготривало здійснює рейдерську атаку на Яворівський керамзитовий завод.

Останній раз, кількість тих, хто намагався зупинити підприємство, складала 15 чоловік. Лише завдяки тому, що робітники залишили свої робочі місця і вийшли до прохідної – вдалось не допустити рейдерів на підприємство. Проте, ПАТ «Львівгаз» не змогло заспокоїтись та опломбувало газорозподільний кран в газопроводі поза межами заводу. Таким чином, ПАТ «Львівгаз» повністю розв’язало собі руки для знищення заводу і знову ж таки нанесло значні економічні збитки.

Зазначаємо, що ПАТ «Львівгаз» – « неодноразово наголошував …якщо завод братиме газ там, де буде сказано, то рухати його ніхто не буде.»

Газова засувка в руках Облгазу – це важіль викручування рук будь – якому підприємству через будь – яку штучно створену причину.

В 2017 році ПАТ» Львівгаз змушує нас підписати угоду на постачання природного газу з ТОВ» Львівгаз збут» на вкрай невигідних умовах. Протягом співпраці в 2017 році з «Збутом» , ми спожили газу на загальну суму понад 10 млн. грн.. з яких перерахували на рахунки « Львівгаз збуту» близько 8 млн.грн. , і близько 2 млн. грн.в 2018 році ми . заборгували, після чого « Львівгаз збут « нас відключив від газу за заборгованість в сумі 2.2 млн. грн.. Протягом 2018-2019 років ми звертались з проханням щодо реструктуризації боргів та відновлення роботи підприємства, на що жодної відповіді не отримали.

Водночас, в 2020 році « Львівгаз збут» черговий раз подає до суду на банкрутство ( тобто вже третій раз) справа № 914/1196/20. Вже 6 рік « Львівгаз» намагається знищити підприємство і взяти під свій контроль , щоб в подальшому там займатись своїми злочинними схемами, або порізати на металобухт. На даний момент справа знаходиться в господарському суді м. Львова. Головуючий суддя Цікало. А.

Коментарі

Позначки: ,