“Львівгаз” плачеться на збитковість тарифів

Новини 02 Грудня, 2019 241

Затверджений тариф в 2 рази менший собівартості доставки газу споживачам

НКРЕКП схвалила для АТ “Львівгаз” новий тариф, який в два рази менше собівартості доставки газу споживачам. Про це повідомили у прес-службі АЛ “Львівгаз”, пише 4studio.

Таке рішення держрегулятора призведе до того, що в 2020 році збитки АТ “Львівгаз” складуть 607,9 млн грн.

НКРЕКП схвалила для АТ “Львівгаз” тариф на доставку газу на рівні  0,94 коп за куб.м, в той час як фактична собівартість робіт з доставки газу становить 1,91 грн за куб.м.

АТ “Львівгаз” наполягає на необхідності встановлення тарифу на доставку газу на економічно обґрунтованому рівні. Адже новий тариф не забезпечує належне фінансування робіт та матеріалів, необхідних для безпечного та стабільного газозабезпечення. Він призведе до того, що в 2020 році збитки АТ “Львівгаз” складуть 607,9 млн грн.

Разом з тим, символічна зміна тарифу на доставку газу не дає можливості підняти зарплати працівникам АТ “Львівгаз”  хоча б до рівня, середнього для промисловості. Через це в компанії  продовжиться відтік кадрів, який вже перевищує 9% на рік.

Новий тариф, який вступає в дію з 1 січня 2020 року, майже не відчутний для клієнтів АТ ʺЛьвівгаз”.

Адже річні витрати на доставку газу у мешканців квартир із газовою плитою зростуть на 45 грн, а для приватних будинків із газовим опаленням на 340 грн.

Коментарі

Позначки: , , ,