“Львівавтодор” пояснив, як працюють світлофори на Княгині Ольги – Сахарова

Новини 25 Січня, 2022 4 397

“Львівавтодор” пояснив, як працюють світлофори на перехресті Сахарова – Княгині Ольги.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу “Львівавтодору”.

“Рух транспорту на світлофорному об’єкті вул. кн. Ольги – вул. Сахарова організовано, в першу чергу, з метою збереження безпеки усіх учасників дорожнього руху”, – йдеться у повідомленні.

Як інформують в ЛКП “Львіватодор”, для збереження пріоритету у русі рейкових транспортних засобів та оптимального за тривалістю проміжку часу для усіх інших транспортних засобів та пішоходів, світлофорне регулювання працює у три фази.

У третій фазі рух трамвая вулицею кн. Ольги в напрямку центру розпочинається на 7с швидше ніж індивідуального транспорту та ще 7 с рух триває разом з транспортним потоком. Обидва транспортні потоки рухаються головною дорогою (дорожній знак 2.3 на підходах до перехрестя) та перетинаються в межах підходу з вул. Сахарова.

У такому випадку, за інформацією ЛКП “Львівавтодор”, водій приватного авто повинен дати дорогу трамваю згідно ПДР (пункти 16.6 – 16.7: повертаючи ліворуч або розвертаючись при зеленому сигналі основного світлофора, водій нерейкового транспортного засобу зобов’язаний дати дорогу трамваю попутного напрямку, а також транспортним засобам, що рухаються в зустрічному напрямку прямо або повертають праворуч.

Цим правилом повинні керуватися між собою і водії трамваїв. Якщо сигнал регулювальника або зелений сигнал світлофора дозволяють одночасно рух трамвая і нерейкових транспортних засобів, трамваю надається перевага незалежно від напрямку його руху).

Додатково в ЛКП “Львівавтодор” зазначають, що згідно з аналізом даної ситуації, фахівцями з ОДР дане питання не потрібно виносити на розгляд комісії з безпеки дорожнього руху. Даний об’єкт працює справно згідно паспорту світлофорного об’єкту.

У спільноті “Гаряча лінія міста Львова” пишуть, що на перехресті Княгині Ольги і Сахарова не коректно працюють світлофори.

“Для автомобілів включається зелений, коли для трамваїв ще горить зелений. Відповідно, часто на цьому місті стаються ДТП за участі трамваїв”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: , , ,