Львів зменшиться на 209 гектарів

Новини 07 Грудня, 2017 66

Львівська міська рада

Міські депутати Львова сьогодні, 7 грудня, остаточно погодили встановлення меж між містом та селом Рясне-Руське. За відповідне рішення проголосувало 35 депутатів

Як зазначила головний юрист Львівської міськради Гелена Пайонкевич, Рясне Руська сільська рада 1 грудня прийняла рішення про межі між Львовом та Рясне-Руською сільрадою.

«Вони погодились з цією межею, яку ми попередньо розглядати на сесії міськради», – уточнила вона.

Як йдеться в ухвалі, мова йде про погодження межі Львова загальною площею 14921,9459 га, у тому числі по Рясне-Руській сільській раді Яворівського району.

«Вилучити з меж Львова території загальною площею 209,0 га та передати їх сільській раді», – йдеться у документі.

Зазначимо, що це рішення має бути схвалене  Львівською обласною радою та Львівською ОДА для його погодження і подання до Кабінету Міністрів України з наступним поданням до Верховної Ради України для його розгляду та прийняття рішення про зміну та встановлення меж м. Львова.

Нагадаємо, 16 листопада міські депутати Львова погодилимеморандум між Львовом та рясне-Руським.

Як відомо, міський голова Львова Андрій Садовий примудрився «продати» під індустріальний парк інвесторам понад 23 гектари землі, яка навіть не входить до юрисдикції міськради Львова.

Окрім цього, додамо, що  за цим фактом є відкрита кримінальна справа і за неї вже взялася Генпрокуратура.

Більше того, у листопаді минулого року ГПУ проводила обшуки у львівській мерії  з метою відшукування оригіналів документів, на підставі яких було укладено договір купівлі-продажу цієї землі.

Коментарі

Позначки: ,