Львів залишається чи не єдиним містом, де продажі квартир впали не так суттєво, – ріелтор

Новини 23 Грудня, 2022 14

У Львові планують викупити квартиру, щоб розширити музей Соломії Крушельницької, фото Суспільне

Львів наразі залишається чи не єдиним містом, де продажі впали не так суттєво, як по Україні та кількість бажаючих орендувати/купити житло цілий рік залишалося великим.

Про це у Фейсбуці пише ріелтор Maryan Lviv, інформує Четверта студія.

Трохи аналітики про рік який минає.

Ринок продажу нерухомості в Україні впав на 78,4% за час війни, попри все, в цьому році, наше агентство допомогло десяткам людей здійснити свої плани – знайти житло своєї мрії.

Із початку повномасштабної війни український ринок нерухомості зазнав кардинальних змін. За період з 24 лютого до 12 грудня українці продали 52 605 різноманітних об’єктів нерухомості. Це в 4,6 раза менше, ніж за аналогічний період 2021 року (242 893). Про це повідомили у Фонді державного майна.

Левову частку в продажах займають об’єкти житлової нерухомості. З 24 лютого до 12 грудня покупці придбали 47 023 квартир і житлових будинків.
До того ж, у порівнянні з минулим роком, суттєво впали продажі промислової нерухомості і гаражів – у 4,3 раза до 4622 об’єктів, торговельної нерухомості – у 5,2 раза до 502 об’єктів та адміністративної нерухомості – у 7,9 раза до 458 об’єктів.

! підрахунки Фонду держмайна

Звідки у Фонду держмайна показники ринку нерухомості? Фонд – регулятор ринку оціночної діяльності в Україні, який нерозривно пов’язаний з ринком нерухомості. Тож фонд веде Єдину базу звітів про оцінку, на підставі яких в подальшому продавці нерухомості сплачують податки.
*У підрахунки включені лише продажі фізичними особами.

Сподіваюсь, наступний рік стане роком нашої перемоги та відновленням активності на ринку нерухомості!”, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: ,