Львів’янину повідомлено про підозру за публічне використання символіки комуністичного режиму

Новини 16 Серпня, 2022 116

Львівський апеляцій суд залишив без змін ухвалу щодо арешту майна Віктора Медведчука

За процесуального керівництва Галицької окружної прокуратури міста Львова повідомлено про підозру місцевому мешканцю за фактами поширення та публічного використання символіки комуністичного тоталітарного режиму (ч. 1 ст. 436-1 КК України).

Про це інформує Відділ інформаційної політики Львівської обласної прокуратури, пише Четверта студія.

Слідством встановлено, що львів’янин на власній сторінці у забороненій соцмережі «Однокласники» систематично постив публікації, в яких містяться ознаки пропаганди комуністичного тоталітарного режиму та зображення комуністичної символіки. Загалом, чоловік поширив понад сотню зображень із забороненою символікою.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюють слідчі СВ відділу поліції №1 ЛРУП №1 ГУ НП у Львівській області, за оперативного супроводу Управління протидії кіберзлочинності у Львівській області Департаменту кіберполіції Нацполіції України.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі

Позначки: