Львів’янина, який підозрюється у державній зраді, суд залишив під вартою

Новини 06 Червня, 2022 49

У понеділок, 6 червня, у відкритому судовому засіданні у режимі відеоконференції колегія суддів з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду розглянула апеляційну скаргу адвоката в інтересах підозрюваного, на ухвалу  слідчого судді Галицького районного суду м. Львова щодо застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, за ознаками злочину передбаченого ч. 2 ст.111 КК України.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу суду.

Коротко про обставини справи

Досудовим розслідуванням встановлено, що на початку 2022 року, і надалі у період повномасштабного наступу збройних сил російської федерації на Україну, у 46-річного львів’янина, уродженця російського міста Улан-Уде, виник злочинний умисел на вчинення дій, спрямованих на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній та інформаційній безпеці України шляхом надання іноземній державі допомоги у проведенні підривної діяльності проти України.

Згодом, у травні 2022 року, підозрюваний, на виконання вищезазначеного злочинного умислу, перебуваючи у Львові, здійснював спостереження та збір відомостей про пересування Збройних Сил України, місць розташувань військових об’єктів та об’єктів критичної інфраструктури. В подальшому, за допомогою месенджера «Телеграм» передавав відомості невстановленим особам із числа представників розвідувальних органів країни агресора.

Таким чином, львів’янин надав іноземній державі допомогу в проведенні підривної діяльності проти України. Відтак, 20 травня 2022 року був затриманий в порядку п.6 ч.1 ст. 615 КПК України, а 21 травня 2022 року – повідомлений про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 111 КК України та залишений під вартою строком на 60 днів відповідно до ухали суду першої інстанції.

Розгляд апеляційної скарги

Під час судового засідання захисник просив скасувати ухвалу та обрати більш м’який запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту. Прокурор заперечив апеляційну скаргу, підкресливши, що арешт законний та обґрунтований, оскільки підозрюваний робив та передавав фото об’єктів критичної інфраструктури, які могли бути використані агресором для нанесення ракетних ударів в Україні.

Колегія суддів з розгляду кримінальних справ Львівського апеляційного суду постановила залишити без змін ухвалу Галицького районного суду м. Львова від 21 травня 2022 року, а саму апеляційну скаргу – без задоволення. Підозрюваний утримуватиметься під вартою, без можливості внесення застави, у Державній установі «Львівська установа виконання покарань (№19)» до 20 липня цього року.

Коментарі

Позначки: