Львів’янина планують призначити віце-прем’єром — документ

Новини 17 Січня, 2020 622

Денис Шмигаль Фото: НВ

17 січня, депутати планують розглянути звільнення Альони Бабак з посади міністра розвитку громад та територій та призначення Дениса Шмигаля віце-прем’єр-міністром та головою Міністерства

Профільний комітет Верховної Ради планує схвалити призначення голови Івано-Франківської ОДА Дениса Шмигаля на посаду віце-прем’єра та міністра розвитку громад та територій України.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на НВ, про це йдеться в порядку денному комітету з питань організації державної влади, яке є в розпорядженні НВ.

Згідно з документом, на засіданні у п’ятницю, 17 січня, депутати планують розглянути звільнення Альони Бабак з посади міністра розвитку громад та територій та призначення Дениса Шмигаля віце-прем’єр-міністром та головою Міністерства.

Нагадаємо, що очільниця Міністерства розвитку громад та територій Альона Бабак йде у відставку.

За даними джерела НВ у Слузі народу, офіційною причиною звільнення буде вказано «власне бажання міністра». Звільнення міністра не пов’язане з оприлюдненням плівок Гончарука.

Нардеп від Слуги народу Олександр Качура заявив, що відомство очолить Денис Шмигаль — нинішній очільник Івано-Франківської ОДА, який працював директором Бурштинської ТЕС (ПАТ ДТЕК Західенерго).

Фото: НВ

Довідково. Денис Шмигаль народився та навчався у Львові. Вищу освіту також отримав у рідному місті.

Так, у 1997 році Шмигаль отримав червоний диплом інженера-економіста в Державному університеті “Львівська політехніка”.

У 2003 році йому присвоїли науковий ступінь кандидата економічних наук. Він захистив дисертацію з регіональної економіки та розміщення продуктивних сил.

Також Шмигаль стажувався і навчався за кордоном, зокрема у Німеччині за програмою підготовки менеджерів за програмою міністерства економіки та енергетики Німеччини.

У 2000-х роках займався бізнесом та працював на керівних посадах у різних львівських компаніях та заводах.

Вже у 2009 році став керівником департаменту економіки, інвестицій, промисловості та торгівлі у Львівській ОДА. Через 2 роки почав керувати громадською організацією “Інститут регіонального розвитку”.

У 2014 році Шмигаль працював заступником обласного управління Фіскальної служби. За кілька років звільнився і пішов віцепрезидентом та гендиректором компанії “Львівхолод” – мережі магазинів “Рукавичка”.

У січні 2018 року Шмигаль зайняв крісло директора Бурштинської ТЕС – найбільшого в регіоні виробника електроенергії, що належить холдингу олігарха Ріната Ахметова. Підприємство розташоване в Івано-Франківській області.

Шмигаль у 2014 році балотувався у народні депутати Верховної Ради по виборчому округу №121 (Львівська область). Він був самовисуванцем, не належав до жодної з партій. Кандидат у нардепи отримав найменшу підтримку виборців серед конкурентів – лише 188 голосів.

У 2015 році він також балотувався до Львівської облради від партії “Народний контроль”.

У червні 2019 року Шмигаль став одним з трьох кандидатів на посаду Львівської ОДА. Проте на цю посаду президент Володимир Зеленський призначив юриста Маркіяна Мальського.

Коментарі

Позначки: