Львів’янин самостійно затримав зловмисника, який обікрав його квартиру

Новини 03 Листопада, 2017 127

Ілюстративне фото

Раніше судимий львів’янин, підібравши ключ до замка вхідних дверей, проник у помешкання, звідки викрав срібні прикраси та банківську картку.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції Львівської області.

У Сихівський відділ поліції 2 листопада із заявою про квартирну крадіжку звернувся 62-річний львів’янин, мешканець будинку по вулиці Скорини.

За словами заявника, близько 13.00 до нього зателефонувала сусідка і повідомила, що у його квартиру міг проникнути злодій. Чоловік повернувся додому, побачив розкидані речі, повідомив про це поліцію та вирішив піднятись на інші поверхи – перевірити чи немає у під’їзді незнайомців.

Зловмисник дійсно перебував на верхньому поверсі і, побачивши, що невдовзі його викриє власник квартири, у якій він щойно «побував», намагався втекти. Тим часом на місце події прибув екіпаж патрульної поліції та слідчо-оперативна група і правоохоронці разом з заявником затримали втікача в порядку ст.208 КПК України. В подальшому поліцейські встановили, що зловмисник проник у приміщення, підібравши ключ до замка вхідних дверей. З квартири було викрадено срібні прикраси та банківську картку власника. Особу затриманого встановлено – ним виявився 37-річний львів’янин, раніше судимий за крадіжки.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.185 (крадіжка) КК України. Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі на строк від трьох до шести років. Проводиться досудове розслідування.

Вже встановлено, що зловмисник може бути причетний до скоєння інших квартирних крадіжок у цьому районі.

Коментарі

Позначки: , , ,