Львів’янин через суд змусив АЗС SOCAR обслуговувати мотоциклістів у шоломі

Новини 10 Червня, 2020 1 049

Фото: ФБ/Святослав Літинський

Суд зобов’язав працівників АЗС обслуговувати в шоломі і в іншому головному уборі

SOCAR Energy Ukraine програло суд щодо відмови обслуговувати мотоцикліста в шоломі.
Як пише на своїй сторінці у ФБ Святослав Літинський, “суд визнав їхню відмову протиправною, зобов’язав обслуговувати мене і в шоломі і в іншому головному уборі”.

Як пише “Четверта  студія”, автор допису також повідомляє “цікаві  деталі з судового розгляду”.
1.
-Чому в шоломі не ослуговуєте
-Бо не видно вух та кольору волосся
2.
-А в масці, паранджі, балаклаві будете обслуговувати?
-Будемо.
-А в шоломі,
-В шоломі ні.
3.
-Чим регламентується така відмова у обслуговуванні?
-Усною вказівкою керівництва
-А письмово є?
-Нема, є побіжно і непрямо в інструкції для працівників.

 

Як повідомляв Святослав Літинський, “восени, на одній із заправних станцій SOCAR він під’їхав придбати пальне, однак працівник заправки відмовив  в обслуговуванні мотивуючи це тим, що він не бачить  обличчя. Залишаючи скаргу у Книзі відгуків я сподівався, що ситуація на цьому вирішиться і відповідь буде про те, що обслуговувати надалі будуть.

Однак, SOCAR, без будь-яких законодавчих обґрунтувань “щодо мого обов’язку зняти шолом при розрахунку за пальне, надав відповідь не по суті і в цілому так і не дав зрозуміти його позицію”.

Довідково. Святослав Літинський (нар. 7 жовтня 1981, Львів) — український громадський діяч, доктор філософії з фізико-математичних наук, викладач, відомий захисник української мови. Від 2012 року він через судові позови відстоює українську мову, якщо є порушення чинного законодавства. Був першим громадянином України, який отримав внутрішній паспорт без російськомовної сторінки, виборов необхідність маркувати побутову та електронну техніку українською мовою іноземними компаніями.

 

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,