Львів’яни вимагають від мерії впровадити обіцяний електронний квиток (ФОТО, ВІДЕО)

Новини Субота Юля 26 Листопада, 2019 444

Вчора ввечері, 25 листопада, у Львові відбулись громадські слухання щодо подорожчання проїзду у міських автобусах з 7 до 8 грн, проте, львів’яни не підтримали таке рішення, пише 4studio.

 Попри активні баталії у соціальних мережах, до участі у громадських слуханнях зареєструвались лише 94 учасники, з яких за результатами вечора підвищення тарифів підтримали 43 людини, проти було 38. Для ухвалення рішення щодо результатів зборів необхідно було 48 голосів “за” чи “проти”, тож у результаті жодне рішення прийнято не було.

Разом із тим, вже той факт, що присутнім у залі не вдалось підтримати рішення стосовно підняття тарифів, вже можна вважати маленькою перемогою: активної явки працівників АТП виявилось недостатньо. Хоча ще взимку, коли розглядали підняття тарифу до 7 грн явка працівників АТП дозволила одразу ж підтримати таке рішення.

Окрім працівників АТП у залі зібрались львів’яни та активісти, яким не байдужа майбутня доля перевезень у Львові.

Вже з самого початку слухань було зрозуміло, що до консенсусу дійти буде важко, адже навіть самі слухання були ініційовані з подачі АТП, аби потім можна було спокійно піднімати ціну за проїзд, аргументуючи її доцільність та проведені обговорення з громадскістю.

Був присутній у залі також і відомий транспортник ЛМР Андрій Білий, якого було надано слово, проте, львів’яни фактично відмовились його слухати і заявили, що після всіх маніпуляцій з впровадженням електронного квитка, не довіряють його словам.

Раз за разом пропозиції підняття вартості проїзду до 8грн зустрічали крики “Ганьба!” з залу, а на імпровізовану сцену навіть принесли шину з аналогічним написом.

Разом із тим, не всі присутні були проти підняття проїзду у громадському транспорті Львова, проте, спершу люди вимагають впровадити обіцяний електронний квиток, а вже тоді маючи цифри реального пасажиропотоку переглядати вартість проїзду.

Ще одне альтернативне рішення запропонував засновник ГО “За якісний траспорт” Святослав Товстига, який переконаний, що чекати впровадження квитка Львів буде ще близько двох років, тож до цього часу можна спробувати вирішити проблему пасажиропотоку:

“Ми десять років вже говоримо і договорились до того, що у нашому місті після 19 00 доїхати кудись вчасно вкрай важко. У 2012 році у нас було 200 великих автобусів і 550 малих, зараз є 200 великих і 200 малих, тобто динаміка у нас є не зовсім позитивна. Скільки б ми не піднімали зараз оплату проїзду, це проблеми не вирішить. Ще у грудні 2017 року було рішення виконкому про вивчення пасажиропотоку, воно досі не виконане. Ми мусимо врешті вивчити пасажиропотік, аби знати реальну картину перевезень і місто компенсувало перевізникам за пільгові перевезення повну суму і був реальний тариф, який відповідає дійсності. Вірити цифрам просто не можна, їм просто зараз нема”, – заявив Святослав Товстига.

На запровадженні електронного квитка наполягає також і депутат ЛМР Сергій Івах:

“Це просто дурість збирати зараз слухання щодо підняття проїзду у міському транспорті. Вся статистика тут просто нікчемна і жодний перевізник не може зараз назвати реальні цифри. Поки у міській раді не буде проведено аудит управлінських рішень, який довзолить виявити реальний стан речей, піднімати вкотре тарифи просто не можна. У нас все зроблено хаотично і кінцевого результату нема. Це не ми тут повинні дискутувати, а у Львівській міській раді хай відповідають за всі ці недбалі управлінські рішення”, – переконаний депутат.

Нагадаємо, що востаннє проїзд у міських автобусах дорожчав менше року тому – 1 лютого. Тоді ж пенсіонери знову почали їздити у автобусах, які обслуговують приватні перевізники, безкоштовно.

Коментарі

Позначки: , , , ,