Львів’яни скаржаться на бруд і сморід від смітників (ФОТО)

Новини 24 Травня, 2020 2 006

Фото: ФБ/Гаряча лінія міста Львова

У Львові жителі кількох будинків по вул. Городоцька скаржаться на антисанітарію і нестерпний сморід від смітників, які встановлені поблизу житлових багатоповерхівок.  У зверненні на “Гарячу лінію міста Львова”, зокрема, зазначається, що майданчик для збору твердих побутових відходів встановлений з порушенням санітарних норм, а мешканці потерпають від смороду, гризунів і безхатьків.

Як пише “Четверта студія”, про це йдеться у зверненні на “Гарячу лінію міста Львова” у ФБ Юлії Томаш.

Як зазначається у зверненні Юлії Томаш на “Гарячу лінію міста Львова” у ФБ, у дворі групи будинків вул. Городоцька, 211-215 знаходиться майданчик для збору твердих побутових відходів, який порушує санітарні норми встановлені законодавством, так як розташований 10 метрів від вікон житлового будинку вул. Городоцька, 213А.

Як зазначає автор звернення, ситуація стала зовсім катастрофічною з низки причин:

1.Закінчилося будівництво нового десятиповерхового ЖК за адресою вул. У. Кравченко, 8, мешканці якого не мають власного сміттєвого майданчику і виносять сміття у двір вул. Городоцька 211-215. З мешканцями двору, під чиї вікна виносить сміття цей ЖК, ніхто і нічого не узгоджував. Звичайно, що комфортно викидати сміття у чужий двір, під чужі вікна, а не облаштувати власний майданчик.

2. З незрозумілих причин були ліквідовані сміттєві контейнери з вул. Городоцька 219А та Кондукторська 2. Мешканці даних будинків також тепер виносять сміття у двір Городоцької 211-215. Тобто знову під вікна будинку 213А, з яким ніхто і нічого не узгоджує.

3.Зараз закінчується будівництво новобудови за вул. У. Кравченко 13 і сміття також буде виноситися у вищезгаданий двір, адже представники ЛКП і ОСББ без згоди мешканців дають дозволи викидати сміття усім прилеглим новобудовам у цей двір. Чому усі ці новобудови не облаштували власні контейнери у своїх дворах? Чому ЛКП і ОСББ приймають такі рішення без згоди людей, під чиїми вікнами цей майданчик.

“Мешканці даного двору вимагають перенесення сміттєвих контейнерів у місце, яке буде відповідати санітарним нормам, у місце, яке не буде 10 метрів від вікон житлових будинків. Ми зверталися і до ЛКП, і до Районної державної адміністрації, і у ЦНАП. Адже таке розташування приносить надзвичайні незручності: неможливо відкрити вікна через сморід, постійні проблеми з гризунами, безхатьками. Через надзвичайно велику кількість будинків, які користуються майданчиком, сміттєві контейнери заповнюються повністю за 2-3 години вранці, решта сміття складається просто у дворі, а вітер його розносить повсюди. Під час дощів із смітників витікають рідини, розтікаються по всьому дворі. Асфальтованого покриття немає, контейнери розламані, в жахливому стані, накриття немає“,  – наголошується у зверненні.

Автор звернення додав світлини з місця події.

 

Коментарі

Позначки: , , ,