Львів’яни розпочали збір коштів для білоруських страйкарів (ФОТО)

Новини 31 Серпня, 2020 374

Фото: ФБ/Трудова Галичина

Львівський кооператив запустив серію одягу на підтримку робітників страйкуючих підприємств Білорусі

Львівський кооператив Art Custome Planet запустив серію одягу на підтримку робітників страйкуючих підприємств Білорусі. Прибуток від продажу футболок з написом “STRIKE” в повному обсязі буде спрямовано в страйкові каси.

Як пише “Четверта студія”, про це повідомляє “Трудова Галичина” у ФБ.

Як повідомили організатори акції, “поки що ми зібрали доволі скромну суму, але це лише початок. Нам здається, що такі ініціативи важливі як приклад конкретних дій. Крок від абстрактної солідарності до реальної матеріальної допомоги. Сподіваємося, що наш почин надихне інших. Нас самих надихнула поміж іншим нещодавня заява галицьких шахтарів. Лукашенко пригрозив страйкуючим шахтарям в Солігорську, що привезе на їх місце безробітних гірників з України. А шахтарі з Червонограда у відповідь заявили, що незважаючи на мільйонні борги із заробітної плати, ніколи не стануть штрейхбрехерами. Це і називається солідарністю”.

Як повідомляється, кошти зібрані в Україні будуть спрямовані “в першу чергу на адвокатів”.

“Сьогодні білоруський режим відмовився від тотальних репресій і повернувся до точкових атак. На даний момент десятки робітничих і профспілкових лідерів затримані. Сотні стали жертвами незаконних звільнень. Але це вже справа наших білоруських товаришів. Вирішувати за них ми не можемо”,- повідомили організатори.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,