Новини

Львів’яни просять обмежити швидкість руху Личаківською

На порталі е-петицій Львівської міської ради 3 квітня цього року Ірина Вовкотруб зареєструвала петицію з вимогою обмежити швидкість руху автомобілів по вул. Личаківській, щоб знизити шум в житлових будинках.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Варіанти.

Швидкість руху хочуть обмежити до 30 км/год.

“Вулиця Личаківська є магістральною дорогою, з брущаткою. Ці два фактори значно збільшують рівень шуму від руху автомобілів, які їдуть дорогою на значній швидкості, наслідком чого є збільшений рівень шуму (більш як 80 дБ) на вулиці та 50-60 дБ у житлових будинках, які виходять на вулицю. Наслідком цього є цілодобовий негативний вплив на здоровʼя людей, які живуть в будинках” – йдеться у петиції.

Авторка петиції наголошує, що фахівці лабораторії фізичних факторів Львівського міського відділу Львівського обласного лабораторного центру досліджували коливання рівнів шуму на вул. Личаківська та встановили, що він викликає порушення кровообігу у людини, а внаслідок звуження капілярів підвищується артеріальний тиск та прискорюється серцебиття.

“Шум 90-120 дБ порушує функції слуху, а шум 120 дБ може призвести до летальних наслідків. Таким чином, закликаю: обмежити швидкість руху по вулиці Личаківська, повісити камери для фіксації швидкості автомобілів для штрафування порушників швидкісного режиму” – доджала авторка петиції.

Станом на сьогодні петиція зібрала 5 з 500 необхідних голосів.

Коментарі

Олег Довганик

Share
Published by
Олег Довганик

Recent Posts

Садовий планує взяти позику на 840 мільйонів гривень для переробки сміття

На сайті Львівської міськради підготували та оприлюднили проєкт ухвали про здійснення запозичення до бюджету Львівської…

1 годину тому

У Львові просять встановити пам’ятник Шухевичу

Військові звернулись до Садового

2 години тому

У Львові депутати стали на захист академії сухопутних військ

Звернулись всі разом, щоб ми не плутали інцидент між двома фізичними особами, який відбувався, слідча…

2 години тому

Водій маршрутки у Львові розпилив газовий балончик у обличчя чоловіку

Залізничний районний суд визнав винним водія Львівського комунального підприємства АТП-1 в умисному тілесному ушкодженні

6 години тому