Львів’яни пропонують посилити заходи проти велосипедистів-порушників

Новини 18 Серпня, 2020 3 459

Фото: ФБ/Ігор Стукалець

Деякі велосипедисти рухаються дорогами з порушенням рядності, без попереджувальних сигналів, дехто взагалі їде тротуаром, наражаючи на небезпеку пішоходів

У Львові давно визріла потреба у рішенні міської комісії з безпеки руху про покарання велосипедистів, які порушують правила дорожнього руху.

Як пише “Четверта студія”, свої міркування, щодо порушення велосипедистами ПДР у Львові та необхідності  притягнення до відповідальності велосипедистів-порушників, оприлюднив у ФБ львів’янин Ігор Стукалець.

Як наголошує у своєму дописі Ігор Стукалець, “деякі велосипедисти рухаються дорогами з порушенням рядності, без попереджувальних сигналів, дехто взагалі їде тротуаром, наражаючи на небезпеку пішоходів, в т.ч. дітей та людей похилого віку”.

А вам набридли велосипедисти-порушники?

У міській комісії з безпеки руху підтримали рішення про покарання велосипедистів, які порушують правила дорожнього руху.

Згідно рішення, у випадку, якщо велосипедисти порушать ПДР, створюючи при цьому аварійну ситуацію, у них буде дозволено стріляти з травматичної зброї за умови не нанесення суттєвих травм. Також дозволяється використовувати балончики зі сльозогінним газом, біти, інші підручні засоби, окрім холодної зброї.

Пішоходам дозволено наносити по велосипедистах, які рухаються тротуарами, легкі удари сумками, тростинами, барсетками іншими предметами ручної ноші, за винятком колючо-ріжучих ударів. Пенсіонерам та людям з обмеженими фізичними можливостями у разі наявності відповідного посвідчення дозволено наносити удари середньої важкості за умови, що вони не призведуть до важких тілесних травм та не змінять суттєво траєкторії руху велосипедиста-порушника.

Водночас забороняється штовхати на велосипедистів-порушників великовагові та великогабаритні предмети (візки, мішки з будматеріалами, сміттєві баки тощо), наражаючи на небезпеку інших учасників дорожнього руху.

Автори ініціативи наголошують, що давно визріла потреба у такому рішенні міської комісії, оскільки деякі велосипедисти рухаються дорогами з порушенням рядності, без попереджувальних сигналів, дехто взагалі їде тротуаром, наражаючи на небезпеку пішоходів, в т.ч. дітей та людей похилого віку. В той же час добросовісним велосипедистам нічого не загрожує, адже “відстріл” та заходи фізичного впливу можна буде застосовувати лише до тих, хто порушує ПДР. Загалом велосипедистам нововведення буде лише на користь: вони будуть більш уважними та обережними.

Міська комісія з безпеки руху бажає всім вчасно та швидко добратися до місця призначення, але при цьому бути чемними!”,- зазначається у дописі Ігоря Стукальця.

Коментарі

Позначки: ,