Львів‘яни мають знати куди йдуть їхні гроші, – Різник

Новини 18 Лютого, 2023 182
Львів‘яни мають знати куди йдуть їхні гроші, - Різник

Львів‘яни мають знати куди йдуть їхні гроші, - Різник

Комісія ЛМР заслухає підрядників ремонтних робіт у місті

Комісії архітектури, містобудування та розвитку територій Львівської міської ради заслухала інформацію про проєкт бюджету розвитку Львівської ТГ на 2023 рік.

Про це повідомив депутат Львівської міської ради Олексій Різник.

За його словами, попередньо на капітальні видатки передбачено 1 372 млрд грн. З них 993 млн грн (72,4%) планують скерувати на співфінансування та завершення робіт на важливих об‘єктах, 279 млн грн (20,4%) передбачено для сплати боргів, які має місто, ще 100 млн грн (7,3%) – сплата ПДВ.

«Зокрема, у межах проєкту бюджету розвитку наступного року 100 млн грн передбачено для співфінансування будівництва житла для поранених, 40 млн грн скерують на завершення будівництва школи в Брюховичах, на облаштування корпусу реабілітаційного центру запланували 50 млн грн. Також передбачили кошти на завершення реконструкції вулиці Шевченка – 30 млн грн, ще 5 млн грн на ремонт вулиці Залізничної.

Щоб отримати більш детальну інформацію, вирішив запросити на наступне засідання профільних розпорядників коштів та профільні комунальні підприємства, аби безпосередньо від них почути, що планують збудувати за кошти, передбачені на капітальні видатки», – розповів Олексій Різник.

Він також додав, що у міської ради є сотні мільйонів, які не заактовані, у зв’язку з тим, що до них є певні юридичні зауваження.

«Доручив, аби для членів нашої комісії підготували інформацію про використання коштів, передбачених на капітальні видатки у 2022 році. Нам важливо розуміти, куди перескерували бюджетні гроші, які були передбачені на конкретні проєкти і чому їх не використали, щоб покрити борги», – наголосив депутат.

Коментарі

Позначки: ,