Львів’янка звинуватила компанію «Золотий вік» у відмові в роботі через відмову спілкуватись російською

Новини 20 Липня, 2022 309

Після цього, за словами дівчини, працівник компанії запропонував їй пройти співбесіду англійською мовою

Після цього, за словами дівчини, працівник компанії запропонував їй пройти співбесіду англійською мовою

Відому ювелірну компанію «Золотий вік» звинуватили у толеруванні російської мови серед своїх працівників. 21-річна львів’янка Вікторія Савінкова заявила, що під час співбесіди з нею працівник компанії відмовив їй у ро​боті після того, як вона попросила його перейти на українську. Представники компанії уже перепросили перед дівчиною, а в офіційному коментарі ZAXID.NET відмовились розповідати деталі ситуації.

У понеділок, 18 липня, Вікторія Савінкова опублікувала в Instagram сторіз, де розповіла, що їй відмовили у роботі в компанії «Золотий вік», оскільки вона не розмовляє російською мовою. У розмові з ZAXID.NET дівчина розповіла деталі цього випадку.

«Я відгукнулась на вакансію восківниці або таврувальника. Співбесіда відбулась на вул. Кургановича, 9 на біля готелю, я спілкувалась з працівником компанії Володимиром. Спочатку пан Володимир говорив зі мною українською мовою: попросив розказати про себе. Пізніше він задавав уточнюючі питання вже російською мовою. Я його попросила продовжити бесіду українською, на що він відреагував негативно і сказав, що я не маю права у свого керівника вимагати говорити іншою мовою» – розповіла Вікторія Савінкова.

Тоді між працівником компанії та Вікторією Савінковою виник конфлікт.

«Він почав казати, що у нас є російськомовні військовослужбовці і спитав, як я до них ставлюсь. Я відповіла, що у мене батько – військовослужбовець і що військові не толерують поширення російської мови на неокупованих територіях. Після цього пан Володимир почав казати, що у них в компанії всі працівники російськомовні і я, напевно, не знайду з ними спільної мови», – розповіла Вікторія Савінкова.

Після цього, за словами дівчини, працівник компанії запропонував їй пройти співбесіду англійською мовою.

«Я на це я погодилась. Але він не перейшов на англійську і сказав, що не уявляє, як я буду працювати в їхній компанії, і тоді ми попрощались», – розповіла Вікторія Савінкова.

Після публікації сторіз в Instagram дівчині написали представники компанії «Золотий вік».

«Вони відреагували і запитали, в якому місті це відбулось, де і коли. Я детально все пояснила. Через добу вони написали, що приносять вибачення і що з працівниками компанії буде проведена робота», – каже Вікторія Савінкова.

ZAXID.NET звернувся до компанії «Золотий вік» за офіційним коментарем щодо цієї ситуації. У компанії відмовились надавати інформацію щодо випадку з Вікторією Савінковою.

«Рішення прийняте щодо конкретного кандидата відноситься до його персональних даних і ми не можемо розголошувати таку інформацію. Проте, можемо Вас запевнити, що добір персоналу здійснюється без будь-якої дискримінації, виключно за професійними якостями кандидата», – вказано у повідомленні компанії «Золотий вік».

Коментарі

Позначки: