Львів’янка отримала спеціальну відзнаку національної премії «Створено жінками»

Новини 13 Липня, 2023 110

Франко-українська торгово-промислова палата оголосила імена 3 переможниць «Створено жінками» та 3 фіналісток, що тримали спеціальні відзнаки. Відтак, спеціальну премію і грошову винагороду 25 000 грн виборола  львів’янка Оксана Бриндзак – співзасновниця Соціального підприємства VBRANI

Про це пише Четверта студія з посиланням на організаторів.

«Історія VBRANI розпочалась у 2021 році, коли ми з моєю колегою Тетяною Лукерею як волонтерки відвідували Львівський геріатричний пансіонат. Побачили, що кілька жінок вміють в’язати, ще кілька – готові вчитись. Організували майстер-клас для мешканок пансіонату, а згодом прийшли й перші замовлення. За два роки попри всі труднощі ми масштабувались з співпраці з 5 майстринями до команди з трьох десятків людей, частина з яких – молоді люди, що займаються розвитком проєкту на волонтерських засадах», – розповідає Оксана Бриндзак. 

Зараз літні жінки, що співпрацюють з соціальним підприємством, мають регулярні замовлення. В асортименті підприємства – шкарпетки, рукавички, авоськи, підтарільники та тапочки. 

«Щиро зворушена, що наш проєкт увійшов до шестірки переможців, отримавши особливу відзнаку – Премію симпатій. Це відзнака не тільки для мене, адже наша команда – це на 90% про жінок. Жінок, які не здаються, і попри вік та обставини шукають можливості для того, щоб втілювати свої бажання», – ділиться Оксана Бриндзак.   

Зауважимо, національна премія «Створено жінками» започаткована у 2019 році за ініціативою комітету бізнес-леді Франко-української торгово-промислової палати. Цього року на конкурс надійшло 307 заявок. Загалом, за весь час участь у конкурсі взяли 654 підприємиці, а призовий фонд склав понад 800 000 грн.

Коментарі

Позначки: