Львів’янам презентували виставку унікальних книг «Вінценз. Бібліотека» (ФОТО)

Новини 08 Лютого, 2021 281

Виставка книжок Станіслава Вінценза у Львові, фото 4studio

Сьогодні, 8 лютого, у Львові відбулося урочисте відкриття виставки унікальних книжок із приватної збірки письменника «Вінценз. Бібліотека», пише 4studio.

Експозиція присвячена видатній особистості, польському письменнику та філософу Станіславу Вінцензу. Приватна бібліотека «Гомера Гуцульщини» повернулася до України за сприяння народного депутата Миколи Княжицького.

Експозиція виставки налічує 1000 раритетних книжок. Серед них унікальні видання Гомера, Данте, Шекспіра, Платона. А також примірники з автографами та посвятами сучасників та приятелів письменника – Єжи Ґедройця, Чеслава Мілоша, Юзефа Чапського, Ґустава Герлінґ-Ґрудзінського, численних французьких, німецьких, американських інтелектуалів.

Бібліотеку Вінценза було придбано у Німеччині. «Вінценз повернеться не просто у Львів – він повернеться у центр міста, тому що на його бібліотеку зможуть подивитися люди прямо на площі Ринок, зайшовши в Італійський дворик у будинку Корнякта, піднявшись на другий поверх у прекрасний величний зал, з вікон якого видно серце міста Лева. А згодом бібліотека Вінценза стане доступна для студентів і дослідників з усього світу, тому що вона буде відкритою для огляду, для роботи, для опрацювання в найкращому українському вищому навчальному закладі – Українському католицькому університеті», – зазначив Микола Княжицький.

Виставку можна оглянути у Львівському історичному музеї до 21 лютого. Після цього книги будуть депоновані в інформаційно-культурному центрі ім. Митрополита Андрея Шептицького Українського католицького університету у Львові.

Як все відбувалося дивіться у фоторепортажі кореспондента 4studio.

Коментарі

Позначки: , , , ,