Львів’ян закликають придбати Стрітенську свічку на підтримку військових

Новини 12 Лютого, 2020 1 335

Ілюстрація: "Духовна велич Львова"

Придбати Стрітенську свічку на підтримку військових закликають у Гарнізонному храмі міста Львова.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на «Духовну велич Львова», у Гарнізонному храмі свв. апп. Петра і Павла ЛА УГКЦ (м. Львів, вул. Театральна, 11) до світлого празника Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа розпочався доброчинний продаж воскових свічок на підтримку благодійних проектів «Фундації св. Миколая».

Придбати свічки можна в Інформаційному центрі Гарнізонного храму, а також у студентському храмі Блаженного священномученика Олексія Зарицького (вул. Лукаша, 3а), у студентському храмі святого Володимира Великого (вул. Природна, 8а) та у Військовому храмі Стрітення Господа Бога і Спаса нашого Ісуса Христа (вул. Клепарівська, 30а).

Довідково. Зі старослов’янської мови назва Стрітення означає “радість” та “зустріч”. Саме цього дня новонароджений Ісус зустрівся з праведником Симеоном, коли Діва Марія з Йосипом прийшли на 40-ий день після його народження в Єрусалимський храм.

Традиції Стрітення Господнього

У свято Стрітення Господнього в храмах проводяться богослужіння. Християни цього дня освячують церковні свічки. Вважається, що такі свічки захищають оселю від блискавки та грому.

Стрітенська свічка наділена цілющою силою

Якщо на вулиці страшна негода, то господарі оселі мають запалити свічку і прочитати молитву. Запалювати стрітенську свічку можна також в інших випадках:

якщо у світі відбуваються природні катаклізми;

якщо недалеко від будинку почалася пожежа;

якщо під час пологів у породіллі з’являються труднощі.

Коментарі

Позначки: , , ,