Львів‘ян закликають підтримати петицію про єдиний проїзний квиток

Новини 15 Вересня, 2020 427

Ілюстрація: портал місцевих петицій

Для електротранспорту та комунальних автобусів міста Львова

Зареєстровано петицію про «Запровадження єдиних проїзних квитків для електротранспорту та комунальних автобусів м. Львова».

Як пише «Четверта студія», про це повідомляється на порталі місцевих петиції.

Як зазначається, користувачі громадського транспорту м. Львова, які здійснюють поїздки комунальними автобусами (АТП№1) та трамваями чи тролейбусами (ЛКП Львівелектротранс) з пересадкою з одного автобусного маршруту на інший або з автобуса на трамвай чи тролейбус, позбавлені можливості оплачувати при цьому проїзд за допомогою часових проїзних квитків (місячних або квартальних).

Паперових чи електронних місячних або квартальних проїзних карток для комунальних автобусів, у м. Львові не існує! Не існує відповідно карток, які б діяли як у автобусах, так і у трамваях та тролейбусах.

Така ситуація призводить до відмови користувачів автобусів здійснювати поїздки з пересадками, адже окрема оплата готівкою проїзду у двох автобусах чи в автобусі і трамваї складає 14 гривень в одному напрямку. Не складно підрахувати, що транспортні витрати людини, яка їздить на роботу, складала б у такому випадку майже 600 грн у місяць! Наслідки – дублювання маршрутів зайвими приватними маршрутками, переповненість маршрутками і відповідно тягучки на вулицях, незручність та мала ефективність пасажирського транспорту м. Львова в цілому,

«Вимагаємо негайно напрацювати технічну можливість та запровадити часові проїзні квитки для автобусних маршрутів, що діяли б також в електротранспорті. Без запровадження місячних та квартальних карток для комунальних автобусів система львівського міського громадського транспорту залишатиметься не достатньо ефективною та надто віддаленою від транспортних систем інших європейських міст, де подібна практика вже існує протягом багатьох десятиліть. Крім проїзних квитків з написом “проїзд у електротранспорті” мають з’явитись такі ж квитки з написом “проїзд у електротранспорті та автобусах АТП№1”,- зазначається у тексті петиції.

 

Коментарі

Позначки: , ,