У Львові городяни виходять на протест проти призначення міністром екс-регіонала

Новини 30 Червня, 2020 1 055

Ілюстрація: ФБ/Українські Студенти за Свободу‎СтопШкарлет. Львів

У Львові 30 червня на проспекті Свободи біля пам’ятника Шевченка буде проведена акція за відставку Сергія Шкарлета з поста в.о. міністра освіти. Акції також будуть проходити в декількох містах України.

Як пише «Четверта студія», про це повідомляють організатори.

Як зазначається,  згідно з рішенням Уряду, яке було прийнято на засіданні 25 червня, Сергій Шкарлет призначений заступником міністра освіти, а також на нього покладені обов’язки в.о. міністра.

«Це рішення Кабінету міністрів України не лише відкидає українську освіту в часи Табачника, а й відверто плює в очі усім науковцям, котрі виступають проти призначення цього регіонала на цю високу й відповідальну посаду. Саме тому ми збираємо небайдужих вийти на акцію протесту. Аби коротко охарактеризувати пана Шкарлета, достатньо згадати його цитату: «Політичні орієнтири я обрав ще у 2004 році. На президентських виборах підтримував Віктора Януковича. Не змінив своїх переконань навіть тоді, коли довелося відчути на собі певний тиск тодішньої правлячої партії, яка наполегливо пропонувала отримати її партквиток. Я повністю поділяю погляди і принципи Партії регіонів», – зазначають організатори акції.

Як виявилося, доктор економічних наук Сергій Шкарлет, який водночас є ректором Чернігівського національного технологічного університету, є також одноосібним автором статтей, що містять здоровенні шматки чужого тексту: «Побудова моделей структурного типу з метою ідентифікації вимірів інформаційного потенціалу», надрукована в журналі «Проблеми і перспективи економіки та управління» у 2015 році (№ 3, с. 45–52), викладена на сайті Бібліотеки ім. Вернадського; «Побудова моделей структурного типу задля ідентифікації вимірів потенціалу стратегічних змін виробничо-економічних систем». Її написала Л. С. Ладонько (див.: Економіка природокористування і охорони довкілля: Зб. наук. пр. – К.: ДУ ІЕПСР НАН України, 2014, с. 128–131). Зараз кожен з батьків, педагогів та науковців робить вибір — чи він/вона в хатці і безвольно очікує, коли вже армагеддон прилетить в нього, чи таки бореться. Ми обираємо боротися.

Організаторами акції виступили: ГО Рух Опору Капітуляції, ГС Студентське Братство Львівщини, Демократична Сокира. Львів, ГО Українська асоціація Студентів, Фундація Регіональних Ініціатив. Львів, ГО Українські Студенти за Свободу.

 

Коментарі

Позначки: , , , ,