Львів’ян закликали не відвідувати кладовища під час карантину

Новини 15 Квітня, 2020 407
Львівщина вшановує своїх Героїв – на Личаківському кладовищі відбулись пам’ятні заходи

Львівщина вшановує своїх Героїв – на Личаківському кладовищі відбулись пам’ятні заходи

Львівська міська рада спільно з Радою церков прийняли рішення щодо обмеження відвідування цвинтарів у час Пасхальних днів, і рекомендують вшанувати своїх померлих родичів після завершення карантину. Про це інформує прес-служба Львівської міської ради, пише Четверта студія.

«У нас на Львівщині мешканці, за давніми традиціями, мають практику в часі Великодня відвідувати могили своїх рідних. Але цього року ми живемо в особливий час — час поширення епідемії коронавірусу, і будь-які додаткові контакти з людьми можуть бути небезпечними. Тому міська рада спільно з Радою церков ще минулого тижня прийняла рішення, яким обмежила відвідування цвинтарів в час Пасхальних днів, і рекомендувала відвідувати цвинтарі після карантину. Попередньо це може бути на свято Пресвятої Трійці. Тому, закликаємо львів’ян обмежити свої походи до рідних на могили, а згадати про своїх рідних у свої домівках”, – наголосив Євген Бойко, директор департаменту «Адміністрація міського голови».

Він повідомив, що питання про обмеження відвідування цвинтарів будуть виносити на розгляд міської комісії ТЕБ і НС.

“Тобто є рекомендації церкви і на рівні міста це теж буде підтримано офіційно”, — наголосив Бойко.

Як розповіла Ірина Маруняк, заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства, станом на сьогодні комунальні служби проводять прибирання і очистку цвинтарів до свят.

«Як і кожного року зараз відбувається прибирання цвинтарів — очищаємо доріжки, зрізаємо самосів, прибираємо і вивозимо сміття, очищаємо від стихійних звалищ сміття. Тобто стараємося максимально привести цвинтарі до гарного вигляду.

Відзначу, що ми підтримуємо рекомендації Ради церков не відвідувати цього року цвинтарі на Великодні свята і Провідну неділю. Адже це час карантину. А зазвичай на цвинтар їдуть сім’ями, ніхто не дотримується дистанції, виникають скупчення людей, а це небезпека інфікуватися. Тому закликаю бути обачними і обережними, дбати про себе і своїх рідних”, — повідомила Ірина Маруняк.

Коментарі

Позначки: , , , ,