Львів’ян обурила поведінка патрульних, які не хочуть “підбирати п’яних”

Новини 04 Лютого, 2021 100

Фото ілюстративне Джерело: facebook.com/Михайло Кіндракевич

Намагалися перекласти відповідальність на перехожих і медиків, – соцмережі

У Львові патрульні не поспішали надати допомогу чоловіку, який лежав на холодному тротуарі.

Як пише «Четверта студія», про інцидент, який стався 3 лютого,  повідомляє на своїй сторінці у ФБ адвокат Natalia Anokhina.

Допис надаємо без змін.

Патрульна поліція Львівської області навчіть своїх працівників не намагатися вводити громадян в оману щодо їх прав та обов‘язків! А також, поясніть, що не можна залишати лежати на тротуарі людей зимою без свідомості, навіть в стані алкогольного сп’яніння!

Ситуація: о 20:50 по вул. Нечуя Левицького, 19 (навпроти) на тротуарі лежав чоловік без свідомості (для коментаторів про бомжів – не бомж, нормально одягнутий, з портфелем з документами за спиною).

Очевидно, я зупинилася, почала перевіряти чи він живий, телефонувати в 112 (Служба порятунку). Але під‘їхало авто патрульної поліції, вийшло двоє патрульних, від чого я спершу дуже зраділа! Але, риторика і поведінка патрульного мене вразила і змусила писати скарги, телефонувати на гарячу лінію і писати цей пост.

Розмова почалася з претензій до мене, що я йому зробила цьому чоловіку. Припустила, що непорозуміння, пояснила ситуацію вище.

У відповідь крик (!) патрульного, чому я не викликала швидку, а викликала їх. Я пояснила, що телефонувала 112, їх (102) не викликала і не встигла завершити розмову, так як під‘їхала поліція (вони), а отже я припустила, що їх, як і швидку вже викликав хтось до мене і на цьому моя роль в цьому «святі життя» мала б завершитися….принагідно, уточнила, в чому проблема викликати зараз самим патрульним/перевірити чи швидка їде …і тут почалося ще цікавіше.

Патрульний почав в грубій формі вимагати в мене викликати швидку, бо це нібито мій обов’язок! а не їх робота «п‘яних підбирати»! І що я повинна очікувати швидку, а вони не будуть нікого викликати! На що я пояснила, що мій обов’язок закінчився на тому, що я переконалася, що передала людину в потенційному стані загрози в «руки» патрулю поліції, які повинні охороняти громадський порядок і рятувати людей (п. 4ст 19 закону – Про Національну Поліцію)

  1. Далі витяг рукавички і почав вимагати в мене одягти рукавички і піднімати цього громадянина/надавати йому допомогу, бо це «мій громадянський обов’язок» в грубій формі! Його напарниця в цей час стояла розгублено….Я звісно пояснила вже дуже чітко цьому «патрульному», що він попутав в цьому житті орієнтири і я, як адвокат, чітко розумію межі своєї відповідальності і їх повноважень і така поведінка переходить всі межі адекватності! І нехай чекає скаргу, за таке хамство і спробу ввести мене в оману, щодо моїх прав і обов’язків! А якщо спробує не викликати швидку і залишити людину зимою на землі! дістане заяву про вчинення злочину! Напарниця запевнила, що вони нададуть йому допомогу і я пішла, з обіцянкою все ж не дати цьому хамству просто так залишитися без уваги.
  2. Резюме, на 2х гарячих лініях Найполіції о 21:00 вже ніхто не бере трубки. Залишила скаргу на 102, окремо – подам в електронці в управління поліції. Завтра буде ще дзвінок на гарячі лінії. І очевидно очікую реакції тут і на зазначену мною адресу. ПІБ патрульний назвав «О. Лаган», але не знаходжу такого по НАЗК, тому може й неправильно назвав/ невірно записала. Я не думаю, що складно встановити патрульних, які о 20:50,забирали людину з Нечуя Левицького, 19…

Давайте не будемо байдужі ні до людей, які лежать без свідомості на землі, ні до поліції, яка переходить всі межі.

“Ти молодець, Natalia Anokhina! Як би не діяла поліція, ти діяла як людина і громадянин, що дійсно має обов’язки! Патрульна поліція! Про порятунок псів і котів ми читаємо регулярно і дивимось по ТВ. Тепер хочу прочитати про порятунок цієї людини! І відео з боді камер!”, – зазначив у коментарі до допису адвокат Олег Мицик.

Поліція Львівської області Патрульна поліція Львівської області навчіть своїх працівників не намагатися вводити громадян…

Опубликовано Natalia Anokhina Среда, 3 февраля 2021 г.

Коментарі

Позначки: , ,